«Любимое радио» стає Power FM

«Любимое радио» стає Power FM

12 Травня 2017
11067
12 Травня 2017
20:22

«Любимое радио» стає Power FM

11067
Радіомережа «Любимое радио», яка мовить у 17 містах України, переформатовується та змінює назву на Power FM. Відповідні зміни затвердила 12 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.
«Любимое радио» стає Power FM
«Любимое радио» стає Power FM

Нацрада переоформила ліцензії двох із трьох компаній, об’єднаних у мережу «Любимое радио»: ПП «Компанія “Нова хвиля”» і ПП «ТРК “Центр”». А заяви ТОВ «Радіо Шарманка», яке теж входить до мережі, перенесла на наступне засідання через те, що апарат Нацради не встиг підготувати проекти рішень.

Радіомережа змінює не лише назву «Любимое радио» на Power FM, а й програмну концепцію: обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм зменшиться з 45 хвилин до 30 хвилин на добу,підбірки музичних творів – із 7 годин до 5 годин на добу, а обсяг розважальних і музичних програм збільшився з 10 годин до 13 годин 15 хвилин на добу. Окрім цього радіомережа переорієнтовується з російськомовної та україномовної музики на європейську: понад 60% пісень у її ефірі становитимуть пісні мовами Європейського Союзу – відтак, вона матиме знижену квоту на пісні українською мовою (25% замість 35% через два роки).

Радіостанція Power FM уже працювала в Україні з 2002 по 2004 роки. У 2004 році вона була переформатована на радіо «Шарманка», яке розвинулося в загальнонаціональну радіомережу. У 2014 році «Шарманка» була переформатована на «Любимое радио». Нині радіостанція повертається до своєї першої назви.

«Любимое радио» (а відтепер Power FM) входить до складу радіохолдингу Business Radio Group (інші активи – «Шансон», DJ FM, «Бізнес-радіо»). Кінцевими бенефіціарами радіомережі виступають керівник Business Radio Group Антолій Євтухов (опосередковано контролює 50% ТОВ «Радіо Шарманка», володіє 100% ПП «ТРК “Центр”» і 10% ПП «Компанія “Нова хвиля”»), його дружина Лариса Євтухова (опосередковано контролює 25% ТОВ «Радіо Шарманка», володіє 90% ПП «Компанія “Нова хвиля”») та батько народного депутата Віталія Хомутинніка Юрій Хомутиннік (опосередковано контролює 25% ТОВ «Радіо Шарманка»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11067
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду