«Культура» перемогла в конкурсі на місце в мультиплексі МХ-5

«Культура» перемогла в конкурсі на місце в мультиплексі МХ-5

31 Серпня 2016
4286
31 Серпня 2016
13:00

«Культура» перемогла в конкурсі на місце в мультиплексі МХ-5

4286
31 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на видачу ліцензії на мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-5 (стандарт DVB-T2).
«Культура» перемогла в конкурсі на місце в мультиплексі МХ-5
«Культура» перемогла в конкурсі на місце в мультиплексі МХ-5

Переможцем конкурсу стала Національна телекомпанія України з концепцією культурологічного телеканалу «Культура», який має стати другим каналом суспільного мовлення. Фактично «Культура» була єдиним претендентом у цьому конкурсі. Дотепер «Культура» володіла лише супутниковою ліцензією та не мала ефірних частот ані в аналоговому, ані в цифровому ефірі.

Програмна концепція «Культури» передбачає цілодобове мовлення в культурологічному форматі. Програми власного виробництва становлять 12 годин на добу. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту – 21 година 36 хвилин на добу, максимальна частка іноземного продукту – 2 години 24 хвилини на добу. Жанровий розподіл передбачає щонайменше 5 годин на добу культурно-мистецьких програм, 4 години – розважальних, по 2 години – науково-просвітницькихі фільмопоказу, по 1 годині – інформаційно-аналітичних з публіцистичними та передач іншого тематичного спрямування (соціальних, культурно-політичних і спортивних), а також 36 хвилин – дитячих програм.

Нацрада оголосила цей конкурс 23 червня. На нього було виставлено одне місце в МХ-5, яке вивільнив телеканал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення», що належить Міністерству інформаційної політики), чию ліцензію було анульовано 16 червня. Конкурс був форматним — на культурологічно-просвітницький телеканал.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець, оголошуючи про відмову від цифрової ліцензії БТБ (телеканал припинив своє існування, а його технічна база відійшла Мультимедійній платформі іномовлення України), заявив, що місце в мультиплексі має дістатися телеканалу «Культура», який має стати другим каналом Суспільного мовлення і наразі не має ефірних частот — лише супутникову ліцензію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4286
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач (Рівне)
2781 дн. тому
а НАBІЩО? Тобто який у цьому сенс, якщо НТКУ не може профінансувати ПОBНІСТЮ нормально навіть показ Першого у цифрі (раз вже з Зеонбудом нічого не можуть/не хочуть зробити)? Тепер у цифрі з'явиться ще й Культура з 2-3ьма годинами мовлення, а Перший суспільний узагалі мовитиме години НЕ з 12-13ьої, а десь з 15-17ої?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду