Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій трьох супутникових каналів

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій трьох супутникових каналів

24 Липня 2015
4141
24 Липня 2015
14:03

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій трьох супутникових каналів

4141
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій трьох супутникових каналів
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій трьох супутникових каналів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовами про анулювання ліцензій трьох супутникових телеканалів, які не ведуть мовлення: Peopleair.TV (ТОВ «Віакор»), «Життя телеканал» (ТОВ «Підлітковий канал») і «Роса» (ТОВ «ТРК "Роса"»). Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 липня.

 

За даними моніторингів Нацради, ці три телеканали не здійснюють супутникового мовлення. Нацрада призначала їм позапланові перевірки, але в березні та квітні не змогла їх провести через відсутність ліцензіатів за фактичною та юридичною адресами.

 

У квітні та червні Нацрада ухвалила рішення, якими взяла до відома наявність порушень компаніями закону «Про телебачення і радіомовлення» та зобов'язала їх протягом місяця (Peopleair.TV - до 12 травня, а «Життя телеканал» і ТРК «Роса» - до 12 липня) привести свою діяльність у відповідність до законодавства та відновити мовлення.

 

За даними повторних моніторингів, канали так і не відновили мовлення, тобто не виконали розпоряджень регуляторного органу. Тому Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання їхніх ліцензій.

 

Аналогічне рішення Нацрада планувала ухвалити і щодо ще одного супутникового каналу, який не веде мовлення, - «Телевсесвіт» (ТОВ «Телекомпанія "Телевсесвіт"»), який до 12 травня мав відновити мовлення, але так і не виконав розпорядження Нацради. Проте на засідання Нацради з'явився представник каналу, який пообіцяв зайнятися його розвитком. Тому регуляторний орган дав цій телекомпанії ще три місяці на приведення своєї діяльності у відповідність до законодавства.

 

Нагадаємо, у червні Нацрада анулювала ліцензії супутникових телеканалів Design TV (ТОВ «Пі Ель Ті Ві») і «Новий дім» (ТОВ «Каста компані»), які звернулися з відповідними клопотаннями, оскільки не здійснюють супутникового мовлення.

 

У квітні Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на супутникове та цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 телеканалу Бориса Колесникова Xsport (ТОВ «Тотвельд»), який з 1 січня 2015 року припинив мовлення.

 

У лютому Нацрада за заявою самої компанії анулювала ліцензію супутникового телеканалу «Меню ТБ», що входив до «Українського медіа холдингу» та припинив мовлення влітку 2014 року. До цього Нацрада намагалася анулювати ліцензію «Меню ТБ» через суд, але суди їй відмовили через незастосування щодо ліцензіата санкції штрафу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду