У Києві ATR продовжить висвітлювати події в Криму та займатиметься виробництвом контенту

У Києві ATR продовжить висвітлювати події в Криму та займатиметься виробництвом контенту

28 Червня 2015
2417
28 Червня 2015
14:31

У Києві ATR продовжить висвітлювати події в Криму та займатиметься виробництвом контенту

2417
У Києві ATR продовжить висвітлювати події в Криму та займатиметься виробництвом контенту
У Києві ATR продовжить висвітлювати події в Криму та займатиметься виробництвом контенту

ATR продовжить висвітлювати ситуацію у Криму, користуючись архівними матеріалами. Про це в інтерв'ю LB.UA розповів власник каналу Ленур Іслямов.

 

Як він відзначив, ATR не збирається конкурувати з київськими телеканалами, а зосередиться на власній ніші.

 

«Ми будемо, як і раніше, показувати життя в Криму, - сказав пан Іслямов. - У нас дуже багато відео, великий архів. За час поки ми не виходили в ефір, знято багато документалістики. Крім того, у нас колосальний музичний архів. Зняті серії програм про національну моду і стиль, про кримськотатарську кухні. Є відзняті історичні проекти та програми, навчальні кримськотатарській мові. Всього й не перелічити, адже ATR в останні роки став своєрідною культурною коморою народу».

 

За його словами, частину доходів ATR складе студія «Къартбаба Продакшн», що займається виробництвом контенту. Нагадаємо,  ATR опікувався виробництвом стрічки «Хайтарма» Ахтема Сейтаблаєва.

 

Розповідаючи про витрати, Ленур Іслямов сказав, що раніше на найнеобхідніше канал витрачав близько ста тисяч доларів на місяць, тоді як раніше - 300 тисяч доларів.

 

«У Криму в нашому медіа-холдингу було два телеканали, дві радіостанції та інтернет-агентство - загалом 201 співробітник. У Києві зараз не всі співробітники, тому наші витрати менші», - прокоментував він.

 

Відповідаючи на запитання про можливу співпрацю ATR із журналістами, які лишилися в Криму, власник каналу сказав, що не готовий говорити на цю тему з міркувань безпеки для кореспондентів.

 

За даними Ленура Іслямова, йому належить понад 97% телеканалу, невеликі частки є у Рефата Чубарова і Шевкета Меметова. Відповідаючи на запитання LB.UA щодо того, чи є генеральним директором каналу його дружина, пан Іслямов сказав, що Ельзара Іслямова - його однофамільця, а дружина відношення до медіа не має й мешкає у Москві.

 

Нагадаємо, 18 червня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації за російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва.

 

Водночас так званий «голова комітету з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» російської окупаційної «Держради Криму» Сергій Шувайников заявив, що журналісти телеканалу АTR, який відновив своє мовлення через супутник з Києва, нестимуть відповідальність, якщо порушать російське законодавство у підготовці своїх матеріалів.

 

Телеканал ATR відстоює право на роботу своїх журналістів у окупованому Криму, наголошуючи, що, за російським законодавством ті можуть вести свою роботу, якщо не здійснюють мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду