Данило Яневський залишає «Громадське ТБ» (ДОПОВНЕНО)

Данило Яневський залишає «Громадське ТБ» (ДОПОВНЕНО)

5 Серпня 2014
18401

Данило Яневський залишає «Громадське ТБ» (ДОПОВНЕНО)

18401
Данило Яневський залишає «Громадське ТБ» (ДОПОВНЕНО)
Данило Яневський залишає «Громадське ТБ» (ДОПОВНЕНО)

Телеведучий Данило Яневський все ж таки залишає «Громадське телебачення». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Пан Яневський пояснює це тим, що «Громадське ТБ» не дослухалося прохань глядачів повернути його в ефір і відмовитися від рішення редакційної ради щодо його відсторонення на три місяці.

 

«На превеликий жаль, в цій ситуації мої колишні колеги не дослухалися до абсолютної більшості з вас. Моя пропозиція "обнулити" ситуацію (сторони відкликають свої рішення, я повертаюся до ефіру після відпустки) не була сприйнята», - повідомив пан Яневський.

 

Пан Яневський висловив подяку всім, хто написав слова підтримки і хто його критикував. «Це - колосальний капітал, який буде інвестовано в нові проекти. Які - тимчасом не знаю. Знаю - вони обов'язково прийдуть», - зауважив він.

 

«Але, насамперед, дякую ініціаторові та виконавцям вікопомного рішення програмної ради. "Заборонивши" мене на три місяці, ви, тим самим, відкрили мені можливості пошуку нових шляхів, нові перспективи для розвитку. Обов'язково ними скористаюся», - додав він.

 

Рішення про відсторонення Данила Яневського від роботи в прямому ефірі на три місяці через непрофесійну поведінку в ефірі з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною було прийняте 31 липня редакційною радою «Громадського телебачення».

 

Редакційна рада налічує 19 осіб, це члени громадської організації «Громадське телебачення». На засіданні, де розглядалося питання Данила Яневського, був кворум (тобто присутніми були більше половини), з них вісім чоловік проголосували за відсторонення пана Яневського. Про це повідомили в ефірі 5 серпня голова громадської організації «Громадське телебачення» Роман Скрипін і ведучий Богдан Кутєпов.

 

«Редакційна рада - це орган, який голосує за ухвалення рішень, обирає програмну раду (8 осіб), визначає редакційну політику. Це демократія, вміння домовлятися, говорити між собою. Власне, цього ми не спостерігаємо. Зараз ми спостерігаємо проблему зростання, яка обумовлюється високим показником інфантильності. Ви (колеги з редакційної ради. - ТК) ухвалюєте рішення, які несуть за собою наслідки. І ці рішення мають бути зважені й дорослі. І кожна людина, яка ухвалює рішення, має бути готова до наслідків. Власне, трагедії ніякої я не роблю з цього. Маємо навчитися жити по-дорослому і відповідати за свої вчинки», - заявив Роман Скрипін.

 

Роман Скрипін додав, що він не впевнений, що всі учасники дискусії зробили з неї правильні висновки.

 

У прямому ефірі ведучий «Громадського ТБ» Богдан Кутєпов зателефонував Данилові Яневському, який не захотів давати додаткових пояснень, сказавши, що ситуація, яка склалася, є для нього стресовою. Він додав, що в нього на цей час усе одно була запланована відпустка, у яку він пішов. Роман Скрипін підтвердив, що відпустка планувалася.

 

Богдан Кутєпов нагадав, що свого часу Романа Скрипіна відстороняли від роботи в прямому ефірі на два тижні.

 

Пан Скрипін вважає, що спосіб, у який пана Яневського повідомили через інтернет про рішення редакційної ради, неприпустимий та неетичний, порушує внутрішній порядок «Громадського ТБ» і цю форму не узгодили з паном Скрипіним як головою громадської організації.

 

Як писала «Детектор медіа», 31 липня стало відомо, що hедакційна рада «Громадського телебачення» відсторонила Данила Яневського від роботи в прямому ефірі на три місяці через непрофесійну поведінку в ефірі з дослідником московського бюро Human Rights Watch Тетяною Локшиною.

 

Сам Данило Яневський заявив, що виходить з числа членів громадської організації «Громадське телебачення». «Прошу вважати цей допис заявою про вихід з числа членів ГО "Громадське телебачення". Прошу надалі не пов'язувати моє ім'я ані з ГО "Громадське телебачення", ані з ким-небудь з числа членів його програмної ради. Дякую всім за підтримку», - зазначив ведучий на своїй сторінці у Facebook, коментуючи лист «Громадського ТБ» про своє відсторонення, який він отримав електронною поштою.

 

Рішення щодо відсторонення пана Яневського викликало хвилю дискусій: частина журналістів назвала його відсторонення надто суворим рішенням.

 

1 серпня з'явилася нова заява редакційної ради «Громадського телебачення», у якій ішлося про те, що Данило Яневський продовжить співпрацю з «Громадським телебаченням». «Ми абсолютно не схвалюємо неетичної поведінки колег, незалежно від прізвищ та посад. Редакційна рада розробить чіткі критерії для УСІХ ведучих "Громадського. Online", позаяк це є головний інформаційний продукт "Громадського". Інформаційні студії вестимуть лише ті ведучі, котрі публічно підпишуться під цим документом. Для інших лишатиметься можливість для самореалізації в інших, в тому числі авторських проектах», - повідомила редакційна рада.

 

Також представники «Громадського телебачення» запросили до участі в управлінні «Громадським ТБ» глядачів, які можуть висловлювати свої позиції посередництвом Наглядової ради, яка нині створюється.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18401
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
3553 дн. тому
Яневский манерная истеричная дама, как у большинства истеричек с проблемами наполненности моска. НО, дамы разные важны, дамы разные нужны. Вот, дамочка с миленьким подростковым личиком (Скрипин) вполне вписывается в любой коллектив. Дайте Яневской возможность пабалтать ни о чем в прямом эфире, и все будут довольны.
Григорий
3554 дн. тому
Этот скандал чем-то напомнил историю с ТВI. Особенно после циничного текста Мустафы на УП ''Шануймося бо ми того варті'' vs ''Путин х...ло''. Почему-то сразу же вспомнилась истерика Найема на всю Вселенную, когда людям Левочкина и одному российскому информационному киллеру не дали полностью захватить канал ТВI. Да, тогда со сменой собственника, может быть, все было не так элегантно в плане закона, но чистоплюи же могут утверждать, что и Януковича свергли не по закону, что, кстати, и делают российские пропагандисты. Тогда, помнится, честнейший обиженный журналист сразу же, вне очереди (!) попал с обвинениями в адрес коллег в эфир одного известного политического шоу на канал Левочкина «Интер». А потом Найем развивал скандал у центрального микрофона (!) на канале олигарха Пинчука. Кто может припомнить, когда еще журналисту давали слово у центрального микрофона в студии "Свобода слова" на ICTV для вынесения вовне внутреннего конфликта? Кстати, тогда вторую сторону даже не пригласили в студию. А теперь, значит, Мустафа призывает «не выносите сор из избы». И советует не истерить. Прекрасно. А, может быть, все проще. Под маской лживой объективности Найема и Ко, как обычно, использует криминальная прокремлевская группировка «Росукрэнерго». Ведь даже не хочется думать, что Мустафа Найем сознательно и уже не первый раз подыгрываете Кремлю.
Galya
3554 дн. тому
смешно читать, как матюкливый срыпин рассуждает об ответственности за свои слова
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду