Журналісти Першого національного вчились у Deutsche Welle, як висвітлювати майбутні вибори

Журналісти Першого національного вчились у Deutsche Welle, як висвітлювати майбутні вибори

5 Серпня 2014
3553

Журналісти Першого національного вчились у Deutsche Welle, як висвітлювати майбутні вибори

3553
Журналісти Першого національного вчились у Deutsche Welle, як висвітлювати майбутні вибори
Журналісти Першого національного вчились у Deutsche Welle, як висвітлювати майбутні вибори

Журналісти-новинарі Першого національного  пройшли тренінг, організований службою Deutsche Welle, який був присвячений висвітленню виборів у новинах. Програма тривала із 28 липня по 1 серпня цього року, повідомила прес-служба Національної телекомпаніх України (НТКУ).

 

У тренінгу взяли участь журналісти, випускові, ведучі і всі, хто має висвітлювати в ефірі майбутні парламентські вибори. Тренерами виступили журналісти Клеменс Хофман та Фолькер Розендаль.

 

Клеменс Хофман - тренер, менеджер проектів Deutsche Welle. У 2007-2010 роках був кореспондентом газети в Україні. Радіорепортер, позаштатний журналіст для друкованих медіа, автор книги «Марко Поло Україна», тренер і лектор-фрилансер. У Берліні працює позаштатним репортером для радіо ARD і є тренером Deutsche Welle Akademie в Україні. Член n-ost - мережі для висвітлення подій у Східній Європі.

 

Фолькер Розендаль - позаштатний журналіст, незалежний автор, тренер Deutsche Welle Akademie в Україні. Постановник та монтажер програм «Налагоджувачі», «Транспортний світ», «Жити за бажанням» та інших на телеканалі WDR. 

 

На тренінгу із журналістами Першого порушувалися питання висвітлення у новинах нещодавніх президентських виборів та конфлікту в Україні, а також аналіз досвіду німецьких журналістів у проведенні теледебатів кандидатів на виборах.

 

За словами директора ТВО «Новини» Першого національного  Світлани Коляди, найбільше учасників цікавило, як правильно показувати передвиборчі активності чиновників, як під час інтерв'ю отримати відверту і чесну відповідь на незручні питання, які формати застосовувати у випусках новин, яка періодичність інформаційних випусків, як відрізнити передвиборчий піар від щоденної роботи чиновника, як показувати партії і їхніх лідерів, як ефективно візуалізувати дані соціології, як проводити опитування громадської думки і про них розповідати глядачеві.

 

«Висновок, який учасники тренінгу зробили для себе: реалії і законодавство у сфері висвітлення виборів в Україні та Німеччині суттєво відрізняються. Тож треба використовувати найкращій європейський досвід і підходи, але враховувати українське виборче законодавство», - повідомила пані Коляда.

 

Нагадаємо, у вересні Перший національний планує запуск нових інформаційних проектів - міжнародних та спортивних новин. Міжнародні новини вестимуть Юлія Куценко та Андрій Городиський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду