UBR заявляє, що глядач має право знати позицію терористів ДНР і ЛНР

UBR заявляє, що глядач має право знати позицію терористів ДНР і ЛНР

18 Липня 2014
4899

UBR заявляє, що глядач має право знати позицію терористів ДНР і ЛНР

4899
На каналі не згодні з рішенням Нацради про попередження і стверджують, що інформаційна політика каналу - проукраїнська
UBR заявляє, що глядач має право знати позицію терористів ДНР і ЛНР
UBR заявляє, що глядач має право знати позицію терористів ДНР і ЛНР

Телеканал UBR висловив свою незгоду зі звинуваченням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у порушенні ст. 6 Закону «Про телебачення і радіомовлення» та ст. 28 Закону «Про інформацію». Про це йдеться у прес-релізі каналу.

 

На телеканалі зазначать, що для дотримання принципів збалансованості, об'єктивності, достовірності та точності інформації ЗМІ зобов'язані висвітлювати позицію обох сторін конфлікту. На UBR також вважають, що подавали висловлювання лідерів терористичних організацій ДНР і ЛНР, у яких не було їх пропаганди війни. «Глядач має право знати позицію агресора.  У коментарях представників ДНР та ЛНР І. Гіркіна, П. Губарева, В. Болотова, О. Ходаковського та інших не лунало  закликів  до розв'язання війни,  агресивних дій або їх пропаганди, до повалення конституційного ладу і порушення територіальної цілісності, пропаганди війни», - зазначають на каналі.

 

Як доказ цього  канал надав розшифровку матеріалів, в яких були коментарі цих осіб у період  з 8-го по 12 липня. 

 

Телеканал UBR наполягає на тому, що  дотримується у своїй роботі  принципів об'єктивності та вимог українського законодавства. «Щодня в прямому ефірі телеканалу  транслюються прес-конференції представників АТО і РНБО про хід подій на Сході. Крім того, у прямому ефірі канал показує брифінги та прес-конференції перших осіб держави, міністрів та чиновників, які причетні до АТО. Рубрика "Без коментарів" - це пряма мова спікерів та найяскравіше відео дня налічує щодня від 50 до 70 матеріалів. А це пряма мова учасників АТО, жителів Сходу, чиновників профільних міністерств, представників АТО та РНБО, політиків, громадських діячів, представників міжнародної спільноти», - йдеться в прес-релізі.

 

«Як і інші телекомпанії, ми співпрацюємо з міжнародним агентством Reuters, яке надає контент ЗМІ в усьому світі. Зокрема,  12 липня Reuters надіслав коментар Ігоря Гіркіна  щодо обстрілу передмістя Донецька. Для прикладу, інший його синхрон  (який ми також подавали з посиланням на першоджерело) стосувався його зізнання щодо того, що у минулому він був співробітником ФСБ. Інформаційна доцільність такого коментаря в тому, щоб підтвердити зв'язок І. Гіркіна  з російськими спецслужбами», - зауважують на UBR.

 

Також UBR звертає увагу на те, що в червні їх канал разом з  5-м каналом, «1+1» вимкнули в Донецьку, потім - у Луганську. «Сепаратисти попередили кабельних операторів, що інформаційна політика каналу проукраїнська, тому вони проти мовлення телеканалу UBR», - стверджують на телеканалі.

 

Також канал звертає увагу на те, що журналісти UBR не приховували логотип мовника під час роботи на Майдані і жодної критики незалежних мас-медійних організацій та колег про порушення балансу, маніпуляцію інформацією не отримали.

 

Нагадаємо, 17 липня Нацрада оголосила попередження каналу UBR за синхрони терористів в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4899
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анатолий
3572 дн. тому
ЮБР-с...и
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду