З журналу «Корреспондент» йде журналіст Христина Бердинських

З журналу «Корреспондент» йде журналіст Христина Бердинських

18 Листопада 2013
7277
18 Листопада 2013
16:55

З журналу «Корреспондент» йде журналіст Христина Бердинських

7277
З журналу «Корреспондент» йде журналіст Христина Бердинських
З журналу «Корреспондент» йде журналіст Христина Бердинських

Журналіст розділу «Країна» журналу «Кореспондент» Христина Бердинських сьогодні, 18 листопада, заявила, що залишає редакцію видання після 6 років роботи. Про це вона повідоміла на своїй сторінці у Facebook.

 

За словами пані Бердинських, вона йде через рішення головного редактора журналу Віталія Сича звільнитись із своєї посади. Про такі свої наміри вона заявила ще 24 червня після того, як зявилась офіціальна інформація про продаж медіахолдингу UMH group («Український Медіа Холдинг»), до якого належить «Кореспондент», групі компаній бізнесмена Сергія Курченка.

 

«24 червня після оголошення про продаж і істерії в фейсбуці я написала: "Читаю коменти колег про те , що вони б зробили на місці співробітників УМХ. Я скажу про себе. У мене однаково погані відносини з усіма: з владою і опозицією. Часом мені це заважає, я не можу втертися в довіру до політика і з'ясувати всі партійні таємниці. Мені абсолютно байдуже, що більшість депутатів не уявляють, як я виглядаю, але нервово реагують, коли прошу коммент. Я так звикла працювати і працювати інакше не збираюся. Якщо колеги по цеху думають, що я раптом почну писати, яке велике і грандіозне "покращення" нас усіх оточує, цього не буде. Якщо хтось мене про це попросить, я в цей же день звільнюсь. Якщо знімуть головреда, я в цей же день звільнюсь. Якщо я зрозумію, що замість політики я пишу виключно про пташок і метеликів, я звільнюся. Я розумію, що не буду працювати в "Корреспонденте" вічно і треба частіше дивитися у різні боки, але поки в редакційну політику не втручаються (може залишилося кілька днів, тижнів або місяців, я не знаю), я залишаюся тут". У цьому статусі багато пафосу і емоцій, ви пам'ятаєте, що тоді відбувалося. Але від своїх слів я не відмовляюся і звільняюся з "Корреспондента"», - написала Facebook Христина Бердинських.

 

У п'ятницю - останній робочий день журналістки в редакції видання. «І спасибі всім колегам і читачам, які не ставили себе на моє місце, а продовжували довіряти. Колеги, я не буду нічого коментувати, не дзвоніть. Спасибі за розуміння», - написала в кінці свого повідомлення пані Бердинських.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Віталій Сич, який до 18 листопада очолював журнал «Корреспондент», прийняв рішення залишити редакцію за взаємною згодою сторін. Виконуючим обов'язки головного редактора журналу «Корреспондент» призначений Андрій Овчаренко, що керував редакцією газети «Аргументи і факти в Україні».

 

Нагадаємо, 5 листопада власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Зі своїх посад у медіа холдингу вже пішли сам Борис Ложкін, і його дружина, керівник сегменту ділових медіа UMH Надія Шаломова, директор з маркетингу Олена Мартинова, перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7277
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Колега
3811 дн. тому
Христино, молодець! була непоганою твоя "Країна", читав кілька років, а твій вчинок - просто супер.
Іван
3811 дн. тому
Молодець, дівчино!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду