У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»

У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»

21 Травня 2015
2476

У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»

2476
У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»
У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»

Сьогодні, 21 травня, знімальну групу телеканалу «Інтер» з двох співробітників і чотирьох проукраїнських активістів затримала поліція окупаційної російської влади на трасі Сімферополь-Армянськ (Крим), на адміністративному кордоні між територією, що контролюється Росією, і материковою Україною. Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини у своєму  Facebook.


«Журналісти та активісти рухалися на різних машинах. Зараз за повідомленням журналістки телеканалу "Інтер" Юлії Крючкової всіх затриманих везуть на допит в РВВС Армянська», - повідомляє місія.

 

Крім Юлії Крючкової до складу знімальної групи телеканалу «Інтер» входить Віталій Зятковський, повідомляє «Центр журналистских расследований».

 

Як розповіла «Центру» Юлія Крючкова, сьогодні, 21 травня, знімальна група вирушила в Армянськ знімати акцію активістів, приурочену до Дня вишиванки. «Ми приїхали на місце і там нас вже чекали. Була поліція, яка стала з'ясовувати хто ми і що. Провели огляд машини. Пояснили, що у них є інформація про можливе перевезення в машині вибухових речовин», - розповіла Юлія Крючкова.

 

За інформацією одного із затриманих активістів, яку отримала місія,  їх машину зупинили з метою пошуку заборонених предметів. Незважаючи на те, що нічого не знайшли, всіх затриманих везуть в РВВС Армянська, повідомив Кримської польовий місії один із затриманих активістів Вельдар Шукурджиєв«За інформацією активістів, всіх затриманих везуть в РВВС нібито для встановлення особи. Як повідомили затримані, всі документи у них при собі, проте поліція вважає цього недостатнім», - повідомляє місія.

 

Як повідомляє «Центр журналистских расследований», активістів Українського культурного центру затримала поліція в Армянську при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

Нагадаємо, 18 травня у місті Сімферополі в окупованому Росією Криму було  затримано двох журналістів російського видання «За права людини».  Журналісти Олексій Руських і Катерина Лисенко записували інтерв'ю у сквері біля залізничного вокзалу, де проходило традиційне зібрання18 травня біля пам'ятного знака жертвам депортації. До журналістів підійшли співробітники поліції і наказали їм проїхати разом з ними до райвідділу поліції.  Через кілька годин журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2476
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
3264 дн. тому
Ну, Інтер - це не 5 канал. Напоять чаєм і відпустять. Просто до них повільно доходить, зразу не змогли зорієнтуватися, що приїхали свої.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду