detector.media
21.05.2015 17:36
У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»
У Криму окупаційна влада затримала знімальну групу «Інтера»

Сьогодні, 21 травня, знімальну групу телеканалу «Інтер» з двох співробітників і чотирьох проукраїнських активістів затримала поліція окупаційної російської влади на трасі Сімферополь-Армянськ (Крим), на адміністративному кордоні між територією, що контролюється Росією, і материковою Україною. Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини у своєму  Facebook.


«Журналісти та активісти рухалися на різних машинах. Зараз за повідомленням журналістки телеканалу "Інтер" Юлії Крючкової всіх затриманих везуть на допит в РВВС Армянська», - повідомляє місія.

 

Крім Юлії Крючкової до складу знімальної групи телеканалу «Інтер» входить Віталій Зятковський, повідомляє «Центр журналистских расследований».

 

Як розповіла «Центру» Юлія Крючкова, сьогодні, 21 травня, знімальна група вирушила в Армянськ знімати акцію активістів, приурочену до Дня вишиванки. «Ми приїхали на місце і там нас вже чекали. Була поліція, яка стала з'ясовувати хто ми і що. Провели огляд машини. Пояснили, що у них є інформація про можливе перевезення в машині вибухових речовин», - розповіла Юлія Крючкова.

 

За інформацією одного із затриманих активістів, яку отримала місія,  їх машину зупинили з метою пошуку заборонених предметів. Незважаючи на те, що нічого не знайшли, всіх затриманих везуть в РВВС Армянська, повідомив Кримської польовий місії один із затриманих активістів Вельдар Шукурджиєв«За інформацією активістів, всіх затриманих везуть в РВВС нібито для встановлення особи. Як повідомили затримані, всі документи у них при собі, проте поліція вважає цього недостатнім», - повідомляє місія.

 

Як повідомляє «Центр журналистских расследований», активістів Українського культурного центру затримала поліція в Армянську при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

Нагадаємо, 18 травня у місті Сімферополі в окупованому Росією Криму було  затримано двох журналістів російського видання «За права людини».  Журналісти Олексій Руських і Катерина Лисенко записували інтерв'ю у сквері біля залізничного вокзалу, де проходило традиційне зібрання18 травня біля пам'ятного знака жертвам депортації. До журналістів підійшли співробітники поліції і наказали їм проїхати разом з ними до райвідділу поліції.  Через кілька годин журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY