МФЖ підтримує непальських журналістів

МФЖ підтримує непальських журналістів

1 Травня 2015
2062

МФЖ підтримує непальських журналістів

2062
МФЖ підтримує непальських журналістів
МФЖ підтримує непальських журналістів

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ, IFJ) та Південноазійська медійна мережа солідарності  (SAMSN) висловили співчуття своїм непальським  колегам у зв'язку з найпотужнішим за останні 80 років землетрусом в їхній країні. Про це повідомив сайт IFJ. 

 

МФЖ посилається на ексклюзивну    інформацію, за якою у столиці країни Катманду  ушкоджені  декілька видавничих структур, серйозної шкоди завдано життєво важливій радіомережі - частину її повністю вимкнено з ефіру через безперервні перебої в країні з подачею електроенергії.

 

Заступник директора  Азійсько-Тихоокеанського віддіду МФЖ Джейн Вортінгтон (Jane Worthington) заявила: «Нині більшою мірою, ніж будь-коли солідарність у сфері медіа та професіоналізм мають критичне значення для журналістів і медійників Непалу.  Вони здійснюють важливу роль. інформуючи про наслідки жахливої катастрофи та про заходи з відродження країни у наступні тижні, місяці й роки».

 

МФЖ нагадує  світовій журналістській  спільноті про існування Фонду безпеки (IFJ Safety Fund), що надає підтримку  репортерам, які постраждали від стихійних катастроф. Кризові ситуації, пов'язані  з журналістами в Азійсько-Тихоокеанському реґіоні, відстежує Медійний фонд безпеки і солідарності (the Media Safety and Solidarity Fund -MSSF). МФЖ повідомляє електронну адресу, за якою  можуть звертатися зацікавлені особи.                            

 

Федерація непальських журналістів (FNJ)  оцінила роль медійних організацій і репортерів охопленої стихійним  лихом  країни та відповідальність, яку вони виявили.  Вона закликає журналістів  дотримуватися  професійної етики й кодексу поведінки, публікуючи чи передаючи новини про наслідки спустошливих руйнувань, ставитися до цього чутливо.   

 

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» опублікувала звіт про насильство щодо журналістів у 2014 році. За її даними щодо числа арештів журналістів, то Україна потрапила до антирейтингу, і навіть очолила його. За рік тут відбулося 47 затримань репортерів, далі у списку - Єгипет (46), Непал (45), Іран (45), Венесуела (34). Загалом у світі затримання журналістів були зафіксовані 853 рази.

 

«Детектор медіа»                

                  

                   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду