detector.media
01.05.2015 15:34
МФЖ підтримує непальських журналістів
МФЖ підтримує непальських журналістів

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ, IFJ) та Південноазійська медійна мережа солідарності  (SAMSN) висловили співчуття своїм непальським  колегам у зв'язку з найпотужнішим за останні 80 років землетрусом в їхній країні. Про це повідомив сайт IFJ. 

 

МФЖ посилається на ексклюзивну    інформацію, за якою у столиці країни Катманду  ушкоджені  декілька видавничих структур, серйозної шкоди завдано життєво важливій радіомережі - частину її повністю вимкнено з ефіру через безперервні перебої в країні з подачею електроенергії.

 

Заступник директора  Азійсько-Тихоокеанського віддіду МФЖ Джейн Вортінгтон (Jane Worthington) заявила: «Нині більшою мірою, ніж будь-коли солідарність у сфері медіа та професіоналізм мають критичне значення для журналістів і медійників Непалу.  Вони здійснюють важливу роль. інформуючи про наслідки жахливої катастрофи та про заходи з відродження країни у наступні тижні, місяці й роки».

 

МФЖ нагадує  світовій журналістській  спільноті про існування Фонду безпеки (IFJ Safety Fund), що надає підтримку  репортерам, які постраждали від стихійних катастроф. Кризові ситуації, пов'язані  з журналістами в Азійсько-Тихоокеанському реґіоні, відстежує Медійний фонд безпеки і солідарності (the Media Safety and Solidarity Fund -MSSF). МФЖ повідомляє електронну адресу, за якою  можуть звертатися зацікавлені особи.                            

 

Федерація непальських журналістів (FNJ)  оцінила роль медійних організацій і репортерів охопленої стихійним  лихом  країни та відповідальність, яку вони виявили.  Вона закликає журналістів  дотримуватися  професійної етики й кодексу поведінки, публікуючи чи передаючи новини про наслідки спустошливих руйнувань, ставитися до цього чутливо.   

 

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» опублікувала звіт про насильство щодо журналістів у 2014 році. За її даними щодо числа арештів журналістів, то Україна потрапила до антирейтингу, і навіть очолила його. За рік тут відбулося 47 затримань репортерів, далі у списку - Єгипет (46), Непал (45), Іран (45), Венесуела (34). Загалом у світі затримання журналістів були зафіксовані 853 рази.

 

«Детектор медіа»                

                  

                   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY