Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»

Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»

27 Грудня 2014
4609

Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»

4609
Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»
Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»

27 грудня з полону бойовиків угруповання «ЛНР» у суботу звільнено харківського громадського діяча, засновника і журналіста часопису «Український простір» Романа Черемського. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на брата Романа Костянтина Черемського.

 

«Романа забрали у Старобільську. За годину-другу вже буде в Харкові», - розповів брат журналіста. Подробиці й обставини звільнення Костянтин Черемський обіцяє розповісти в неділю.

 

Прізвища Романа Черемського немає в оприлюдненому СБУ переліку осіб, звільнених із полону внаслідок обміну з бойовиками 26-27 грудня.

 

Роман Черемський перебував у полоні з 15 серпня. На блокпосту в зоні АТО його разом із черкаським правозахисником Валерієм Макеєвим і знімальною групою телеканалу «112 Україна» - кореспонденткою Ганною Іваненко та оператором Назаром Зоценком - затримали бойовики угруповання «ЛНР». 3 вересня з полону звільнили Ганну Іваненко і Назара Зоценка, Валерій Макеєв вийшов на свободу 23 листопада.

 

Роман Черемський - один із лідерів Спілки української молоді, активний учасник встановлення і відновлення меморіальних дошок і історичних пам'яток відомим харківським громадсько-політичним діячам.

 

Поки що невідомою є доля журналіста Сергія Сакадинського, який з 2 серпня перебуває в полоні «ЛНР». Над його звільненням працює ОБСЄ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду