Журналіст Роман Черемський живий, активісти працюють над його звільненням

Журналіст Роман Черемський живий, активісти працюють над його звільненням

28 Листопада 2014
4599
28 Листопада 2014
17:09

Журналіст Роман Черемський живий, активісти працюють над його звільненням

4599
Журналіст Роман Черемський живий, активісти працюють над його звільненням
Журналіст Роман Черемський живий, активісти працюють над його звільненням

Харківський журналіст, фрілансер часопису «Український простір» Роман Черемський, якого представники «ЛНР» тримають у полоні вже більше 100 днів, живий. Про це «Детектор медіа» повідомив черкаський правозахисник Валерій Макеєв, якого нещодавно було звільнено з полону.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 15 серпня на блокпосту в зоні АТО Роман Черемський разом з Валерієм Макеєвим та знімальною групою телеканалу «112 Україна» - кореспонденткою Ганною Іваненко та оператором Назаром Зоценком - були затримані представниками «ЛНР». 3 вересня Ганну Іваненко та Назара Зоценка було звільнено за підтримки російського телеканалу LifeNews. Валерій Макеєв вийшов з полону 23 листопада.

 

«Я знаю, що Роман живий. Є надія, що найближчим часом вдасться домовитися про його звільнення, ми над цим працюємо», - зазначив пан Макеєв у коментарі «Детектор медіа».

 

Про те, як його затримали разом з журналістами та про перебування в полоні, пан Макеєв нещодавно розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Нагадаємо,23 листопада генеральний директор компанії «Телерадіокур'єр»  Василь Яцура повідомив у своєму Facebook про звільнення Валерія Макеєва. «Детектор медіа» він розповів, що деякий час Роман Черемський та Валерій Макеєв перебували в одному приміщенні в полоні.

 

«Я знаю, що Валерій і Роман були разом у підвалі перші 50 днів. Потім у Валерія стався інфаркт, його перевели в лікарню, і вочевидь з тих пір вони були окремо і не бачилися.», - сказав пан Яцура у коментарі «Детектор медіа».

 

Раніше брат журналіста Костянтин Черемський зазначав, що Служба безпеки України не займалася звільненням його брата, у СБУ були застарілі дані щодо Романа Черемського, навіть прізвище було вказане неправильно.

 

Також у полоні «ЛНР» зараз перебуває ще один журналіст - головного редактора луганського інтернет-видання «Політика 2.0»Сергія Сакадинського. Його затримали ще 2 серпня. 20 листопада спостерігач від ОБСЄ Вінсент Годбіллон повідомив, що з'явилася надія на звільнення пана Сакадинського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду