detector.media
27.12.2014 22:34
Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»
Романа Черемського звільнено з полону «ЛНР»

27 грудня з полону бойовиків угруповання «ЛНР» у суботу звільнено харківського громадського діяча, засновника і журналіста часопису «Український простір» Романа Черемського. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на брата Романа Костянтина Черемського.

 

«Романа забрали у Старобільську. За годину-другу вже буде в Харкові», - розповів брат журналіста. Подробиці й обставини звільнення Костянтин Черемський обіцяє розповісти в неділю.

 

Прізвища Романа Черемського немає в оприлюдненому СБУ переліку осіб, звільнених із полону внаслідок обміну з бойовиками 26-27 грудня.

 

Роман Черемський перебував у полоні з 15 серпня. На блокпосту в зоні АТО його разом із черкаським правозахисником Валерієм Макеєвим і знімальною групою телеканалу «112 Україна» - кореспонденткою Ганною Іваненко та оператором Назаром Зоценком - затримали бойовики угруповання «ЛНР». 3 вересня з полону звільнили Ганну Іваненко і Назара Зоценка, Валерій Макеєв вийшов на свободу 23 листопада.

 

Роман Черемський - один із лідерів Спілки української молоді, активний учасник встановлення і відновлення меморіальних дошок і історичних пам'яток відомим харківським громадсько-політичним діячам.

 

Поки що невідомою є доля журналіста Сергія Сакадинського, який з 2 серпня перебуває в полоні «ЛНР». Над його звільненням працює ОБСЄ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY