На Одещині голова сільради заявила, що журналісти влаштовують провокації, і вигнала співробітника ТК «Круг» з сесії

26 Листопада 2014
3037
26 Листопада 2014
15:05

На Одещині голова сільради заявила, що журналісти влаштовують провокації, і вигнала співробітника ТК «Круг» з сесії

3037
На Одещині голова сільради заявила, що журналісти влаштовують провокації, і вигнала співробітника ТК «Круг» з сесії

25 листопада у селі Крижанівка (Комінтернівський район, Одеська область) журналіста телекомпанії «Круг» Сергія Колодяжного вигнали з сесії Крижанівської сільської ради. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

На сесії голова сільської ради Наталія Крупіца поставила питання про заборону проводити відеозйомку журналісту. Проте журналіст не погодився з цим, зазначивши, що дії сільради незаконні. Також сільрада вирішила на пропозицію пані Крупіци провести сесію закритою.

 

Голова сільради мотивувала свої дії тим, що журналісти не обізнані в питаннях роботи сільської ради і тому недостовірно висвітлюють події в селі. На думку пані Крупіци, журналісти приходять на сесію, аби «влаштовувати провокації і налаштовувають людей один проти одного».

 

Журналіст протестував проти незаконних дій, але вимушений був залишити приміщення.

 

В коментарі ІМІ Сергій Колодяжний з посиланням на місцевих активістів розповів, що саме на цій сесії вирішувались питання щодо розподілення 2 мільонів гривень інвестиційних грошей. Куди вони пішли, відомо лише депутатам сільради.

 

Журналіст повідомив, що планує написати заяву про перешкоджання професійній діяльності до Комінтернівського райвідділку міліції.

 

Відео інциденту виклав місцевий громадський активіст Сергій Волков на своєму каналі на YouТubе.

 

 

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд задовольнив позов журналістки газети «Дунайская зоря», що виходить у Кілійському районі, (Одеська область) Олесі Ланцман до Килійської районної ради з надання доступу до публічної інформації щодо учасників конкурсу з приватизації комунального майна та їхні плани з постпривазитизаційного розвитку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду