Журналісти Білокобильський та Сакадинський перебувають у полоні сепаратистів - ЗМІ

20 Вересня 2014
4636
20 Вересня 2014
18:27

Журналісти Білокобильський та Сакадинський перебувають у полоні сепаратистів - ЗМІ

4636
Журналісти Білокобильський та Сакадинський перебувають у полоні сепаратистів - ЗМІ

В Луганську зникли двоє місцевих журналістів - Олександр Білокобильський та Сергій Сакадинський. Інтернет-сайт «Сіргіс Інформ», що позиціонує себе як «ресурс про війну у Донбасі, російське вторгнення в Україну й життя окупованих РФ територій України», повідомляє, що вони знаходятся у заручниках терористів ЛНР.

 

За даними інтернет-видання (інформація поки що непідтверджена), пан Білокобильський міг потрапити у полон 13 вересня. Пан Сакадинський, за інформаацією видання, перебуває в заручниках з липня цього року.

 

«За наявною у нас інформацією, Олександр Білокобильський узятий в заручники представниками так званої "Луганської народної республіки". Причиною викрадення може бути професійна діяльність Олександра, який у своїх публікаціях стримано критикував дії "уряду ЛНР". В журналістиці він з початку 90-х», - зазначають автори проекту.

 

Як писала «Детектор медіа», родичі та колеги втратили зв'язок із паном Білокобильським  13 вересня.  Цього дня журналіст вирушив з Харкова до Луганська, аби відвезти своїм родичам продукти, гроші та ліки. За словами дружини Олександра Білокобильського Ксенії, 16 вересня вночі, вона отримала sms-повідомлення з незнайомого номера, підписане ім'ям її чоловіка. «Загальний зміст був такий: «Я живий, здоровий. Приїхати не можу», - повідомила дружина журналіста в коментарі «Детектор медіа».

 

Олександр Білокобильський народився в 1972 році в Луганську. З 1994 року працював журналістом в луганських газетах «Добрий вечір», «Фієста», «Життя Луганська», луганському випуску «Комсомольской правды в Украине», глянцевому журналі MACHINE, виданнях «Малогвардієць» та «Реальна газета». Також писав репортажі для «Обозревателя» і «РИА Новости». У Харкові в нього залишилися дружина та 10-місячний син.

 

Сергій Сакадинський з 2004 року - керівник луганської громадської організації Центр «Східна Україна», зазначає «Сіргіс Інформ». Крім цього, він займається адмініструванням веб-ресурсів та інтернет-проектів в рамках суспільно-політичної, культурної та просвітницької діяльності. В останні роки він був відомий як головний редактор луганського інтернет-видання «Політика 2.0». 

 

15 липня озброєні автоматичною зброєю люди, одягнені в камуфльований одяг, захопили комп'ютерну техніку, фото і відео апаратуру та інше обладнання «Політики-2.0». Про це повідомляло ВЗГ ГУ МВС України в Луганській області. Сергій Сакадинський з 28 липня не виходить на зв'язок, вебсайти його громадськиз проектів зламані. 

 

Нагадаємо, досьогодні, 17 вересня, було відомо, що в полоні залишаються львівський журналіст каналу ZIK Юрій Лелявський, політичний аналітик, директор Групи європейської стратегії і блогер «Української правди» Дмитро Потєхін, харківський журналіст Роман Черемський  (часопис «Український простір»), журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4636
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду