detector.media
20.09.2014 18:27
Журналісти Білокобильський та Сакадинський перебувають у полоні сепаратистів - ЗМІ

В Луганську зникли двоє місцевих журналістів - Олександр Білокобильський та Сергій Сакадинський. Інтернет-сайт «Сіргіс Інформ», що позиціонує себе як «ресурс про війну у Донбасі, російське вторгнення в Україну й життя окупованих РФ територій України», повідомляє, що вони знаходятся у заручниках терористів ЛНР.

 

За даними інтернет-видання (інформація поки що непідтверджена), пан Білокобильський міг потрапити у полон 13 вересня. Пан Сакадинський, за інформаацією видання, перебуває в заручниках з липня цього року.

 

«За наявною у нас інформацією, Олександр Білокобильський узятий в заручники представниками так званої "Луганської народної республіки". Причиною викрадення може бути професійна діяльність Олександра, який у своїх публікаціях стримано критикував дії "уряду ЛНР". В журналістиці він з початку 90-х», - зазначають автори проекту.

 

Як писала «Детектор медіа», родичі та колеги втратили зв'язок із паном Білокобильським  13 вересня.  Цього дня журналіст вирушив з Харкова до Луганська, аби відвезти своїм родичам продукти, гроші та ліки. За словами дружини Олександра Білокобильського Ксенії, 16 вересня вночі, вона отримала sms-повідомлення з незнайомого номера, підписане ім'ям її чоловіка. «Загальний зміст був такий: «Я живий, здоровий. Приїхати не можу», - повідомила дружина журналіста в коментарі «Детектор медіа».

 

Олександр Білокобильський народився в 1972 році в Луганську. З 1994 року працював журналістом в луганських газетах «Добрий вечір», «Фієста», «Життя Луганська», луганському випуску «Комсомольской правды в Украине», глянцевому журналі MACHINE, виданнях «Малогвардієць» та «Реальна газета». Також писав репортажі для «Обозревателя» і «РИА Новости». У Харкові в нього залишилися дружина та 10-місячний син.

 

Сергій Сакадинський з 2004 року - керівник луганської громадської організації Центр «Східна Україна», зазначає «Сіргіс Інформ». Крім цього, він займається адмініструванням веб-ресурсів та інтернет-проектів в рамках суспільно-політичної, культурної та просвітницької діяльності. В останні роки він був відомий як головний редактор луганського інтернет-видання «Політика 2.0». 

 

15 липня озброєні автоматичною зброєю люди, одягнені в камуфльований одяг, захопили комп'ютерну техніку, фото і відео апаратуру та інше обладнання «Політики-2.0». Про це повідомляло ВЗГ ГУ МВС України в Луганській області. Сергій Сакадинський з 28 липня не виходить на зв'язок, вебсайти його громадськиз проектів зламані. 

 

Нагадаємо, досьогодні, 17 вересня, було відомо, що в полоні залишаються львівський журналіст каналу ZIK Юрій Лелявський, політичний аналітик, директор Групи європейської стратегії і блогер «Української правди» Дмитро Потєхін, харківський журналіст Роман Черемський  (часопис «Український простір»), журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY