Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк

Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк

15 Липня 2014
2942

Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк

2942
Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк
Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення адекватно оцінює ситуацію і не матиме претензій до компаній, які мовлять на захопленій території. Про це на зустрічі регулятора з регіональними мовниками 15 липня заявив заступник голови Нацради Григорій Шверк, йдеться на сайті відомства.

 

Він сказав про це у відповідь на слова голови правління Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Тетяни Лебедєвої, що основною турботою НАМ упродовж останніх трьох місяців стало гарантування фізичної безпеки й надання правової, психологічної, матеріальної допомоги мовникам, які працюють у зоні активних бойових дій і які побоюються можливих санкцій Нацради.

 

Разом з тим пан Шверк окреслив побажання до мовників: «Ми б хотіли, щоб за можливості не звучала інформація, яка не відповідає дійсності, інформація, що походить із російських каналів; щоб максимальна кількість українських каналів, особливо інформаційних, відновили мовлення, якщо є така можливість». І члени Національної ради очікують, що на звільнених територіях робота невідкладно повертатиметься в нормальну течію.

 

 

Ще одна актуальна для регіональних компаній тема - впровадження цифрового мовлення. На зустрічі йшлося і про тих мовників у мережі МХ-5, які упродовж року після видачі їм ліцензії не розпочали мовлення. Ця ситуація, ну думку учасників зустрічі, має бути проаналізована та вирішена відповідно до законодавства.

 

Що ж до відключення аналогового сигналу у 2015 році, то член Національної ради Олег Черниш зазначив, що регулятор може бути одним із ініціаторів продовження термінів відключення аналогу. Невирішеним у цьому контексті залишається питання забезпечення населення сет-топ-боксами.

 

 

Григорій Шверк також повідомив, що регуляторний орган серйозно налаштований на здійснення докладного аналізу законодавчого поля галузі, адже воно не досконале і застаріле. «Ми хочемо зібрати пропозиції від усіх учасників ринку, і коли війна закінчиться, вийти з новою законодавчою ініціативою щодо регулювання нашої галузі», - заявив він.

 

Голова Національної ради Юрій Артеменко вкотре наголосив, що регулятор очікує конкретних пропозицій і розроблених проектів документів, які надалі обов'язково вивчатимуться й обговорюватимуться.

 

Раніше Нацрада пообіцяла особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 липня члени регуляторного органу провели зустрічі з провайдерами, Концерном РРТ і зв'язківцями, представниками радіокомпаній, а також із громадськістю. 15 липня відбуделися зустрічі з представниками телеканалів. Нацрада проведе перше засідання в новому складі в четвер, 17 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду