detector.media
15.07.2014 18:42
Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк
Нацрада не матиме претензій до мовників, які працюють на захопленій території – Григорій Шверк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення адекватно оцінює ситуацію і не матиме претензій до компаній, які мовлять на захопленій території. Про це на зустрічі регулятора з регіональними мовниками 15 липня заявив заступник голови Нацради Григорій Шверк, йдеться на сайті відомства.

 

Він сказав про це у відповідь на слова голови правління Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Тетяни Лебедєвої, що основною турботою НАМ упродовж останніх трьох місяців стало гарантування фізичної безпеки й надання правової, психологічної, матеріальної допомоги мовникам, які працюють у зоні активних бойових дій і які побоюються можливих санкцій Нацради.

 

Разом з тим пан Шверк окреслив побажання до мовників: «Ми б хотіли, щоб за можливості не звучала інформація, яка не відповідає дійсності, інформація, що походить із російських каналів; щоб максимальна кількість українських каналів, особливо інформаційних, відновили мовлення, якщо є така можливість». І члени Національної ради очікують, що на звільнених територіях робота невідкладно повертатиметься в нормальну течію.

 

 

Ще одна актуальна для регіональних компаній тема - впровадження цифрового мовлення. На зустрічі йшлося і про тих мовників у мережі МХ-5, які упродовж року після видачі їм ліцензії не розпочали мовлення. Ця ситуація, ну думку учасників зустрічі, має бути проаналізована та вирішена відповідно до законодавства.

 

Що ж до відключення аналогового сигналу у 2015 році, то член Національної ради Олег Черниш зазначив, що регулятор може бути одним із ініціаторів продовження термінів відключення аналогу. Невирішеним у цьому контексті залишається питання забезпечення населення сет-топ-боксами.

 

 

Григорій Шверк також повідомив, що регуляторний орган серйозно налаштований на здійснення докладного аналізу законодавчого поля галузі, адже воно не досконале і застаріле. «Ми хочемо зібрати пропозиції від усіх учасників ринку, і коли війна закінчиться, вийти з новою законодавчою ініціативою щодо регулювання нашої галузі», - заявив він.

 

Голова Національної ради Юрій Артеменко вкотре наголосив, що регулятор очікує конкретних пропозицій і розроблених проектів документів, які надалі обов'язково вивчатимуться й обговорюватимуться.

 

Раніше Нацрада пообіцяла особливий підхід до провайдерів і мовників у зоні АТО.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 липня члени регуляторного органу провели зустрічі з провайдерами, Концерном РРТ і зв'язківцями, представниками радіокомпаній, а також із громадськістю. 15 липня відбуделися зустрічі з представниками телеканалів. Нацрада проведе перше засідання в новому складі в четвер, 17 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY