Прокуратура розпочала слідство щодо побиття людей міліцією біля Києво-Святошинського суду

11 Січня 2014
3220

Прокуратура розпочала слідство щодо побиття людей міліцією біля Києво-Святошинського суду

3220
Прокуратура розпочала слідство щодо побиття людей міліцією біля Києво-Святошинського суду

Щодо побитя людей працівниками міліції напередодні біля приміщеня Києво-Святошинського суду прокуратура Києва озпочала слідство за частиною другою 356-ї статті Кримінального кодесу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва. 

 

Нагадаємо, перевищення влади або службових повноважень, «якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

 

Як зазначає прес-служба, наразі офіційних заяв про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходило, проте слідство розпочато за інформацією ЗМІ.

 

Водночас слідчими міліції за тими ж подіями розпочаті кримінальні провадження за частиною 3 статті 296 (Хуліганство), частиною 2 статті 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та частиною 1 статті 376 (Втручання в діяльність судових органів). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 10 січня, під час бійки під Києво-Святошинським судом, де розглядалася справа так званих «васильківських терористів», постраждали і журналісти. Зокрема, вчинено напад на фотокореспондента Lb.ua Максима Левіна та журналіста Олексія Чернишова. Камеру пана Левіна пошкоджено. Також постраждала громадська журналістка, блогер Олена Білозерська.

 

Біля будівлі Києво-Святошинському суду зчинилася бійка між кількома сотнями активістів, які пікетували суд, та бійцями «Беркута». Травм зазнали учасники акції, народні депутати, а екс-міністра МВС Юрія Луценка з пікету доправили до реанімації. За фактом побиття пана Луценка прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею «перевищення службових повноважень».


За рішенням суду, Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза засуджено до 6 років ув'язнення. Їх визнали винними у намірі підірвати пам'ятник Володимиру Леніну у Борисполі під час святкування Дня Незалежності в 2011 році, підготовці теракту та незаконному поводженні зі зброєю й вибуховими речовинами, а також у закликах до повалення конституційного ладу. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду