Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики

Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики

27 Листопада 2013
5644
27 Листопада 2013
12:50

Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики

5644
Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики
Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики

Канал «Ое» хоче отримати українську ліцензію на супутникове мовлення. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила перенести розгляд цього питання у зв'язку із зафіксованою безліцензійною діяльністю. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 27 листопада.

 

Формат каналу розважально-просвітницький. За словами засновника  мовника Алекса Кларка,  «Ое» є молодіжним аполітичним каналом, який наразі мовить у Латвії, Литві та Естонії.

 

Мовник належить компанії OE Media Group, офіс якої знаходиться в Києві. За словами представника каналу, нещодавно був закритий офіс у Прибалтиці, компанія має намір відмовитись від усіх інших ліцензій у разі отримання ліцензії на мовлення в Україні. Таке рішення мовник прийняв у зв'язку з нововведеннями у законодавстві країн Балтики, які вимагають перекладу частини контенту з російської на естонську та латвійську.

 

Виробництво каналу базуватиметься в Україні, також мовник обіцяє розвивати український шоу-бізнес.

 

Як зазначила заступник голови Нацради Лариса Мудрак, регулятор зафіксував, що канал вже розпочав мовлення без ліцензії. Декілька кабельних операторів включили канал у тестовому режимі.

 

У відповідь пан Кларк додав, що він має латвійську та естонську ліцензію на мовлення і проводив тестове мовлення.

 

На думку Лариси Мудрак, компанія не готова до отримання ліцензії: «Ви можете адаптувати мовник. Подайтесь на адаптацію». Пан Кларк  наголосив, що українські кабельні оператори зацікавлені в мовнику з українською супутниковою ліцензією, і він сам зацікавлений вести бізнес в Україні.

 

Член Нацради Ірина Опілат запропонувала перенести розгляд цього питання, щоб з'ясувати юридичні аспекти. Регулятор проголосував за перенесення розгляду.

 

Канал «Ое» транслює програми про світ шоу-бізнесу, покази мод, фестивалі, концерти, музику і фільми. Мовить російською мовою.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду