detector.media
27.11.2013 12:50
Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики
Мовлення в Україні планує розпочати канал «Ое» з Прибалтики

Канал «Ое» хоче отримати українську ліцензію на супутникове мовлення. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила перенести розгляд цього питання у зв'язку із зафіксованою безліцензійною діяльністю. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 27 листопада.

 

Формат каналу розважально-просвітницький. За словами засновника  мовника Алекса Кларка,  «Ое» є молодіжним аполітичним каналом, який наразі мовить у Латвії, Литві та Естонії.

 

Мовник належить компанії OE Media Group, офіс якої знаходиться в Києві. За словами представника каналу, нещодавно був закритий офіс у Прибалтиці, компанія має намір відмовитись від усіх інших ліцензій у разі отримання ліцензії на мовлення в Україні. Таке рішення мовник прийняв у зв'язку з нововведеннями у законодавстві країн Балтики, які вимагають перекладу частини контенту з російської на естонську та латвійську.

 

Виробництво каналу базуватиметься в Україні, також мовник обіцяє розвивати український шоу-бізнес.

 

Як зазначила заступник голови Нацради Лариса Мудрак, регулятор зафіксував, що канал вже розпочав мовлення без ліцензії. Декілька кабельних операторів включили канал у тестовому режимі.

 

У відповідь пан Кларк додав, що він має латвійську та естонську ліцензію на мовлення і проводив тестове мовлення.

 

На думку Лариси Мудрак, компанія не готова до отримання ліцензії: «Ви можете адаптувати мовник. Подайтесь на адаптацію». Пан Кларк  наголосив, що українські кабельні оператори зацікавлені в мовнику з українською супутниковою ліцензією, і він сам зацікавлений вести бізнес в Україні.

 

Член Нацради Ірина Опілат запропонувала перенести розгляд цього питання, щоб з'ясувати юридичні аспекти. Регулятор проголосував за перенесення розгляду.

 

Канал «Ое» транслює програми про світ шоу-бізнесу, покази мод, фестивалі, концерти, музику і фільми. Мовить російською мовою.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY