Міліція розслідує погрози меру у коментарях на «Керчь.ФМ»

Міліція розслідує погрози меру у коментарях на «Керчь.ФМ»

5 Серпня 2013
6044

Міліція розслідує погрози меру у коментарях на «Керчь.ФМ»

6044
Міліція розслідує погрози меру у коментарях на «Керчь.ФМ»
Міліція розслідує погрози меру у коментарях на «Керчь.ФМ»

Міліція міста Керч (АР Крим) почала розслідування за фактами погроз вбивством керченському міському голові Олегу Осадчому, які нібито були розміщені у коментарях до статті, опублікованої у інтернет-виданні «Керчь.ФМ». Про це йдеться на сайті ЗМІ.

 

Невідомий молодий чоловік, який представився співробітником карного розшуку, пред'явив у редакції «Керчь.ФМ» документ, відповідно до якого міліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 350 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок). Справу відкрито за заявою мера Керчі Олега Осадчого.

 

«Проведеним розслідуванням було встановлено, що невідомі особи, коментуючи статтю «Вночі стріляли в мера Феодосії, він у реанімації», розміщену на сайті «Керчь.ФМ», висловлювали погрози відносного керченського міського голови. Відомості про осіб, які залишили погрози у своїх коментарях, мають значення для цього кримінального провадження», - сказано у документі, який цитує «Керчь.ФМ».

 

Згодом слідчий у цій справі Іван Філіппов попросив редакцію видати міліції інформацію про всіх осіб, які залишили свої коментарі до даної статті, а також надати роздруківку всіх коментарів до статті і правила поведінки на сайті.

 

Редактор «Керчь.ФМ»  Ірина Сєдова у коментарях «Детектор медіа» зазначила, що під зазначеною статтею ніяких погроз вбивством або насильством по відношенню до мера Керчі немає. Журналісти видання  припускають, що таким чином здійснюється тиск на редакцію. Нещодавно журналісти видання знову підняли резонансну тему про невиплату міськвиконкомом гонорару скульптору пам'ятника десантникам та порушення авторських прав.

 

Пані Сєдова також повідомила, що  молодий чоловік, який приніс у редакцію документ про відкриття кримінальної справи, заявив, що хотів допитати директора ТРК «Бріз» (сайт «Керчь.ФМ» входить в холдинг ТРК «Бріз») Олену Батракову. Допит не відбувся, так як чоловік не пред'явив повістку, до того ж ані він, ані слідчий не повідомили, в якості кого у даному кримінальному провадженні хочуть допитати директора.

 

Пані Батракову мали викликати на допит 2 серпня, проте станом на сьогодні,5 серпня,  повістка та інші повідомлення з цього приводу їй не приходили.

 

У телефонній розмові з журналістом «Керчь.ФМ» слідчий Філіппов підтвердив, що молодий чоловік дійсно є співробітником правоохоронних органів і займається розслідуванням цієї справи. Також у телефонній розмові слідчий спробував заборонити редакції «Керчь.ФМ» публікувати повідомлення про даний інцидент.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду