РФ назвала умови, за яких передасть Надію Савченко Україні

РФ назвала умови, за яких передасть Надію Савченко Україні

1 Жовтня 2015
2409

РФ назвала умови, за яких передасть Надію Савченко Україні

2409
РФ назвала умови, за яких передасть Надію Савченко Україні
РФ назвала умови, за яких передасть Надію Савченко Україні

У Міністерстві юстиції Російської Федерації заявили про готовність розглянути прохання громадянки України, народного депутата, делегата ПАРЄ Надії Савченко про екстрадицію. Питання її можливої видачі Україні може обговорюватися, якщо Україна визнає рішення російської інстанції й гарантуватиме покарання засудженої на батьківщині, повідомляє «Русская служба новостей» з посиланням на прес-службу відомства.

 

У Міністерстві юстиції  РФ заявили, що питання передачі засуджених між Росією та Україною вирішуються на підставі положень Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року й КПК РФ.

 

Напередодні стало відомо, що Надія Савченко після вироку в Росії зможе претендувати на видачу Україні. В адвокатів української льотчиці з'явиться можливість просити про це, щойно вердикт суду набуде чинності.

 

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов прокоментував повідомлення Мін'юсту РФ і зазначив, що відомство надає інформацію таким чином, ніби судовий вирок громадянці України вже винесено. «Так, увага! Щодо нашого заручника почали висувати умови! Якщо ви звернули увагу, жодній заяві влади (РФ) виправдувальний вирок Савченко навіть не припускається», - написав він у Twitter.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Президент України Петро Порошенко, виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН, закликав ООН і держави-члени організації розпочати безстрокову міжнародну кампанію тиску на російську владу, щоб змусити її негайно звільнити всіх українських громадян, яких вона утримує в заручниках.

 

Нагадаємо, в місті Донецьку Ростовської області (Росія) тривають слухання суду над українською льотчицею та депутатом Надією Савченко.   На попередньому засіданні 22 вересня незаконно ув'язнена в Росії українка вкотре наголосила, що не має стосунку до вбивства російських тележурналістів каналу «Россия 1»  на Донбасі, в якому її звинувачують. Також вона наголосила, що не довіряє російському суду.

 

Захист Надії Савченко неодноразово наводив докази, що обстріл, під час якого загинули журналісти, стався після того, як Надія Савченко потрапила в полон до терористів «ЛНР». Її адвокати заявляють про два фактичних підтвердження алібі українки - білінг її мобільних телефонів і відеозйомку бойовика «ЛНР».

 

22 вересня палата представників Конгресу США одноголосно підтримала резолюцію із закликом до звільнення громадянки України, льотчиці та депутата Верховної Ради Надії Савченко, а Державний департамент США заявив, що єдиним правильним рішення у справі українки вважає її негайне повернення в Україну.

 

10 вересня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Росію звільнити естонського офіцера Естона Кохвера і українських громадян Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду