У Криму окупаційна поліція влаштувала перевірку журналістів «Інтера» і затримала активістів

У Криму окупаційна поліція влаштувала перевірку журналістів «Інтера» і затримала активістів

24 Серпня 2015
3727

У Криму окупаційна поліція влаштувала перевірку журналістів «Інтера» і затримала активістів

3727
У Криму окупаційна поліція влаштувала перевірку журналістів «Інтера» і затримала активістів
У Криму окупаційна поліція влаштувала перевірку журналістів «Інтера» і затримала активістів

Сьогодні, 24 серпня, кореспондентку Юлію Крючкову та оператора Віталія Зятковського, що працюють у кримському корпункті українського телеканалу «Інтер», у Сімферополі (Крим) затримали російські поліцейські і відвезли до Центрального райвідділу внутрішніх справ для з'ясування їх особи. Про це повідомляє «Центр журналистских расследований» (ЦЖР) з посиланням на адвоката Джеміля Темішева.

 

Російські поліцейські затримали знімальну групу «Інтер», коли журналісти проводили зйомку в міському парку ім. Тараса Шевченка.

 

«Група приїхала на зйомку в парк Шевченка. До них підійшли співробітники поліції, запропонували проїхати до райвідділу для з'ясування особи», - розповів адвокат.

 

Станом на 11.00 Юлія Крючкова і Віталій Зятковський знаходилися в Центральному райвідділі поліції на вул. Футболістів.

 

Пізніше журналістка Юлія Крючкова повідомила ЦЖР, що її з оператором відпустили з райвідділу поліції після встановлення особи. За її словами, в поліції вони провели близько півгодини.

 

«На місці поліцейські перевіряти документи не стали, запропонували проїхати до райвідділу, сказали, що там розберуться. Через півгодини нас уже відпустили», - розповіла пані Крючкова.

 

За її словами, журналістам повернули документи і вибачилися «за доставлені незручності».

 

«Інтерфакс-Україна» зазначає, що телеканал «Інтер» - єдиний український телеканал, що має офіційну акредитацію МЗС Росії для роботи в окупованому Криму.

 

Сьогодні поліція також затримала біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Сімферополі проукраїнських активістів, представників Українського культурного центру Максима Кузьміна і Леоніда Кузьміна. Про це проекту «Крим. Реалії» повідомив їхній соратник, також представник Українського культурного центру Вельдар Шукурджиєв.

 

За його словами, затриманих відвезли в поліцію Сімферополя.

 

«Максим і Леонід не родичі, вони просто однофамільці. Затримали їх за порушення правил проведення заходу. Хоча там ніяких заходів не було, вони абсолютно незалежно один від одного принесли і поклали квіти до пам'ятника Шевченку і в цей момент їх затримали», - розповів пан Шукурджиєв.

 

Інших подробиць він не надав.

 

Коментарів «правоохоронців» Криму з приводу затримання не було.

 

 

Сімферополь. Затримання біля пам'ятника Тарасу Шевченку

 

Раніше у Сімферополі невідомі розірвали букет квітів, покладений до пам'ятника Шевченку на честь Дня державного прапора України.

 

Нагадаємо, вранці 21 травня в Армянську, на адміністративному кордоні контрольованого Росією Криму і материкової України російські поліцейські затримали машину, в якій їхали журналісти каналу «Інтер» в Криму Юлія Крючкова і Віталій Зятковський. Крім того, були затримані четверо українських активістів, серед яких Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджиєв. Як повідомили активісти Українського культурного центру, їх затримала поліція при спробі зробити селфі у вишиванках.

 

Пізніше стало відомо, що українського активіста Леоніда Кузьміна, ще двох активістів, а також оператора телеканалу «Інтер» в Криму Віталія Зятковського відпустили після допиту в РВВС міста Армянська (Крим). Журналістка каналу Юлія Крючкова та інші активісти знаходились в будівлі російської поліції у Криму, їх по черзі допитували.

 

Після кількагодинного допиту правоохоронці російської окупаційної влади Криму відпустили двох журналістів телеканалу «Інтер» і чотирьох  українських активістів. Журналістка каналу Юлія Крючкова сказала, що «всі п'ять годин силовики встановлювали наші особи, незважаючи на те, що ми пред'явили посвідчення й акредитацію МЗС Росії». Вона додала, що, зі слів російських правоохоронців, вони були затримані через наявність заборонених предметів в автомобілі групи. Журналістка повідомила, що затриманих сфотографували, взяли відбитки пальців, але обвинувачень не пред'явили.

 

«Детектор медіа»

Фото надані виданням «Кримська світлиця»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3727
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Аяврік
3169 дн. тому
Нема чого і думати-чітко спланована операція ФСБ для прикриття проросійської діяльності ІНТЕРа.Тепер вони на всіх перехрестях будуть розмахувати жупелом затримання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду