Надія Савченко заявляє, що буде голодувати до звільнення - Росія знову говорить про суд

Надія Савченко заявляє, що буде голодувати до звільнення - Росія знову говорить про суд

13 Лютого 2015
3300

Надія Савченко заявляє, що буде голодувати до звільнення - Росія знову говорить про суд

3300
Надія Савченко заявляє, що буде голодувати до звільнення - Росія знову говорить про суд
Надія Савченко заявляє, що буде голодувати до звільнення - Росія знову говорить про суд

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко відмовляється припиняти голодування попри заяву Президента України Петра Порошенка про домовленість з російським керівництвом про можливість її швидкого звільнення. Про це повідомляє російське агентство РАПСИ з посиланням на її адвоката Іллю Новікова.

 

За словами адвоката, новини про можливе звільнення Надія Савченко сприйняла зі «стриманою радістю». «Але поки вона не буде звільнена, вона не припинить голодування», - сказав адвокат.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів 11-12 лютого досягнута домовленість про швидке звільнення льотчиці, народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко.

 

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Мніську питання звільнення Надії Савченко не обговорювалось.

 

«Як таке питання Савченко не обговорювалося. Безумовно, вона згадувалася українською стороною, на що президент повторив позицію, яка багато разів висловлювалася, щодо того, що в даному випадку стосовно неї виконуються слідчі процедури, і ступінь її винуватості або невинуватості встановить судовий орган», - заявив пан Пєсков.

 

Нагадаємо, 10 лютого Басманний районний суд Москви відмовив у задовільненні скарги Надії Савченко на зміну запобіжного заходу і продовжив її арешт до 13 травня.

 

При цьому її адвокати пропонували суду змінити запобіжний захід з арешту на домашній арешт - на території готелю при Посольстві України у Москві. Один з адвокатів Ілля Новіков заявив, що захист готовий погодитися на будь-яку заставу. Також він говорив, що Надію Савченко можна звільнити під особисте поручительство Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

 

Адвокати Надії Савченко будуть оскаржувати рішення Басманного районного суду Москви. Вони також подали заяву в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) із проханням терміново прийняти «попередні заходи» для розгляду справи Надії Савченко.

 

Льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року. Таким чином пані Савченко протестує проти неправомірно висунутих їй у РФ звинувачень. У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Вона відкидає всі звинувачення, а її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду