У Кривому Розі стався інцидент між журналістами та правоохоронцями -  міліція вибачилась

У Кривому Розі стався інцидент між журналістами та правоохоронцями - міліція вибачилась

28 Листопада 2014
4490
28 Листопада 2014
18:05

У Кривому Розі стався інцидент між журналістами та правоохоронцями - міліція вибачилась

4490
У Кривому Розі стався інцидент між журналістами та правоохоронцями -  міліція вибачилась
У Кривому Розі стався інцидент між журналістами та правоохоронцями -  міліція вибачилась

26 листопада в Кривому Розі (Дніпропетровська область) відбулась чергова сесія міської ради, на яке, як стверджує сайт 0564.ua,  не змогли  потрапити журналісти кількох ЗМІ. Потрапити співробітникам ЗМІ до будівлі міськради заважали правоохоронці, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

До проведення сесії Криворізької міськради місцеві громадські активісти приурочили проведення кількох мітингів під стінами мерії, на яких протестували щодо високих тарифів на комунальні послуг, вартості проїзду в міському транспорті та передачі комунальних ЖЕКів у приватну власність.

 

Коли мітингувальники вирішили перенести пікети в сесійну залу, шлях їм перекрили міліціонери та представники громадського правоохоронного об'єднання «Муніципальна гвардія». За дверима мерії залишились і кілька журналістів, які збирались висвітлювати сесію.

 

Водночас, за словами чиновників мерії і правоохоронців, усі бажаючі представники ЗМІ потрапили на сесію.

 

«Всі журналісти, які захотіли потрапити на сесію, були там присутні. Більше 15 представників ЗМІ були на сесії. Ми відкриті, хто хотів, той потрапив.Журналісти завжди ходять до нас на сесію, у нас є список акредитованих журналістів і поза акредитацією теж приходять», - сказала у коментарі «Детектор медіа» начальник відділу з питань преси та інформації апарату Криворізької міської ради і виконкому Ірина Герасименко.

 

За словами речника Дніпропетровської міліції Олексія Щербатова, конфлікт між правоохоронцями та журналістами все ж таки був. Журналістку каналу «1+1» Ольгу Павловську в приміщення мерії не пускали представники «Муніципальної гвардії», але міліція, за його словами, оперативно вирішила ситуацію і зрештою вона змогла потрапити до сесійної зали.

 

«Журналіст "1+1" дзвонила, ми розібрались в ситуації. У неї були питання до "Муніципальної гвардії", але був керівник міськвідділу міліції на місці, тож ситуацію було одразу вирішено, і вона потрапила на сесію», - повідомив начальник відділу зв‘язків з громадськістю ГУ МВС України в Дніпропетровській області Олексій Щербатов.

 

Водночас, журналістка одного із телеканалів повідомила ІМІ, що під час сутички знаходилася у безпечному на її погляд місці всередині будівлі Криворізької міськради. Проте до неї підбіг працівник міліції та вимагав її залишити приміщення. Після цього він взяв її за плечі та штовхнув на ланцюг із міліціонерів.

 

«Кинули мене в самий заміс та перекидали, як футбольний м'ячик. Руки були зайняті - тримала планшет, брендований мікрофон, посвідчення - навіть не могла захищатися», - розповіла журналістка.

 

Постраждала не отримала фізичних ушкоджень, але подала заяву до міліції. Журналістка запевнила, що керівництво адекватно відреагувало на її звернення: заяву зареєстрували, кореспондентці принесли вибачення, обіцяли провести роботу з криворізькими міліціонерами щодо належного поводження з представниками ЗМІ.

 

«Детектор медіа» також очікує на можливий коментар каналу «1+1» щодо події.

 

Нагадаємо,  начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міськради (Дніпропетровська область) Наталія Касимова вимагає від редакції місцевої «Домашней газеты» спростування інформації щодо її причетності до корупційної схеми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду