Держкомтелерадіо затвердив новий статут Івано-Франківської ОДТРК

27 Лютого 2013
6998
27 Лютого 2013
14:37

Держкомтелерадіо затвердив новий статут Івано-Франківської ОДТРК

6998
Половина складу редакційної ради обиратиметься творчим колективом ТРК, а інша частина – затверджуватиметься Держкомтелерадіо
Держкомтелерадіо затвердив новий статут Івано-Франківської ОДТРК

Держкомтелерадіо України своїм наказом затвердив нову редакцію статуту Івано-Франківської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Карпати». Про це повідомляє прес-служба Комітету.

 

Згідно зі статутом, телерадіокомпанія є юридичною особою, заснованою на державній власності та підпорядкованою Держкомтелерадіо. ОДТРК «Карпати» фінансується за рахунок державного бюджету, а також коштів добровільної допомоги чи пожертвувань, пасивних доходів, інших надходжень, не заборонених законодавством України. Окрім того, установа може укладати угоди, здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, а також реалізовувати свою продукцію, продавати право на показ телефільмів і програм власного виробництва, надавати фахові консультації. Водночас, майно «Карпат» є державною власністю і закріплюється за ним на правах оперативного управління.

 

Як йдеться в тексті документу, ОДТРК може веести інформаційну, творчо-виробничу і фінансово-господарську діяльність та має відповідно до законодавства переважне право на використання державних теле- і радіомереж на території регіону.

 

Також телерадіокомпанія здійснює трансляцію своїх програм відповідно до затверджених обсягів держзамовлення, контролює її якість, узгоджує з Держкомтелерадіо плани розвитку матеріально-технічної бази тощо. Кандидатура генерального директор теж погоджуватиметься із Комітетом.

 

З метою дотримання статуту, прав журналістів, технічних працівників компанії функціонуватиме редакційна рада ОДТРК «Карпати». Половина її складу обиратиметься безпосередньо творчим колективом телерадіокомпанії, а інша частина - затверджуватиметься Держкомтелерадіо.

 

Детальніше із новим статутом Івано-Франківської ОДТРК можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду