З 10 грудня в Україні заборонено рекламу 326 найменувань ліків

10 Грудня 2012
4793
10 Грудня 2012
14:01

З 10 грудня в Україні заборонено рекламу 326 найменувань ліків

4793
З 10 грудня в Україні заборонено рекламу 326 найменувань ліків

Відсьогодні, 10 грудня,  в Україні заборонено рекламувати ліки за переліком Міністерства охорони здоров'я. Набув чинності відповідний наказ МОЗ. Про це йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

 

У зазначеному списку МОЗ міститься 326 лікарських препаратів. Серед них - знеболюючі, популярні ліки від застуди і ожиріння. До вживання таких заходів МОЗ спонукало те, що у виборі пігулок українці часто-густо користуються закликами  з реклами, а не порадами лікарів.

 

Як писала «Детектор медіа», торік Верховна Рада  ухвалила закон, згідно з яким реклама ліків повинна була містити напис про загрозу самолікування.

 

Нагадаємо, в Україні тривають масові перевірки аптек на предмет фальсифікованих ліків. Перевірки почалися після того, як на Львівщині виявили 200 тисяч підробок найбільш рекламованих пігулок - від «Мезиму» до дитячого «Анаферону».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду