Мельниченко подав позов на адвоката Мирослави Гонгадзе

3 Грудня 2012
6219
3 Грудня 2012
16:04

Мельниченко подав позов на адвоката Мирослави Гонгадзе

6219
Екс-майор вважає, що Валентина Теличенко повинна вибачитись перед ним
Мельниченко подав позов на адвоката Мирослави Гонгадзе

Екс-майор Управлення Державної охорони Микола Мельниченко звернувся з позовом до Печерського районного суду до адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко «за розповсюдження нею брехливої інформації» щодо нього. Про це повідомляє УНІАН.

 

Пан Мельниченко повідомив, що 29 листопада він звернувся з позовом до Печерського районного суду до пані Теличенко «за розповсюдження нею брехливої інформації через ЗМІ про те, що Микола Мельниченко начебто відмовляється відповідати на запитання щодо достовірності його записів, і що Микола Мельниченко плутається в своїх показах». За його словами, у своєму позові він вимагає вибачення та спростування розповсюдженою інформації.

Валентина Теличенко  зазначила «Детектор медіа», що ще не бачила позову Миколи Мельниченка. «Якщо Миколі здається, що я щось неправильно переказала, він має право уточнити. До того ж підлягає спростуванню тільки та інформація, яка містить негативний характер. Якщо він вважає, що я поширила про нього саме негативну інформацію - хай переконає в цьому суд. За правдивість своїх слів відповідаю», - сказала представник потерпілої Мирослави Гонгадзе.


За її словами, найбільшу проблему зумовлює те, що розгляд справи відбувається у закритому режимі, навіть коли слухаються ті питання, які не становлять державної таємниці. Тому основними джерелами інформації про перебіг судового процесу є сама адвокат та часом - екс-майор Микола Мельниченко. Прокурори та захист Олексія Пукача до публічних коментарів не вдаються.

Також  Валентина Теличенко прокоментувала заяви екс-майора  про те, що її запитання нібито дискредитують його як свідка.

«Я ставлю ті запитання, які вважаю за потрібне. Я знаю, що необхідно  доводити достовірність доказів. Тобто, якщо ми посилаємось не тільки на  покази Мельниченка - його розповідь, що він особисто бачив та чув,  але також хочемо використати його записи як доказ, то обов'язково слід довести достовірність тих розмов, які є у записах.  Було проведено багато експертиз, однак  все одно в судовому засіданні повинні пролунати пояснення Мельниченка щодо способу здійснення аудіозапису та повинні бути досліджені всі суперечності. Микола Мельниченко поводився непослідовно, не давав достатньо детальних пояснень в допитах на досудовому слідстві, і через те залишилося чимало нез'ясованого. Походженння аудіозаписів - необхідна передумова до з'ясування достовірності, отож запитання про те, який був диктофон, куди він його клав і так далі, є необхідними», - сказала пані Теличенко.

 

3 грудня відбувся розгляд справи за обвинуваченням екс-генерала МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, однак допит  Миколи Мельниченка  перенесений на 7 грудня у зв'язку з його проханням залучити до участі у справі  адвоката з доступом до державної таємниці.

 

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Георгію Гонгадзе. Тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзевідмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

 

Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста. В липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

 

Справа за обвинуваченням Олексія Пукача слухається в Печерському суді з квітня 2011 року

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду