Леся Ґонґадзе участі в судових засіданнях не братиме

14 Вересня 2010
11734
14 Вересня 2010
16:26

Леся Ґонґадзе участі в судових засіданнях не братиме

11734
Леся Ґонґадзе участі в судових засіданнях не братиме

Мати журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе не має наміру брати участь в судових засіданнях за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві її сина, повідомляє УНІАН.

 

Про це вона заявила УНІАН, коментуючи повідомлення Генеральної прокуратури України про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вчиненні вбивства Георгія Ґонґадзе і щодо того що  потерпіла сторона може почати ознайомлюватись із матеріалами справи.

 

За словами Лесі Ґонґадзе, вона вважає все це фарсом та «розвагами Генпрокуратури, яка таким чином робить спробу вигородити себе за бездіяльність в минулому».

 

«Те що вони роблять, - це спроба замести сліди того, що вони не робили, коли мій син звертався до прокуратури по допомогу», - переконана Леся Ґонґадзе.

 

Мати журналіста зауважила, що на даний час ні вона, ні її адвокат не отримували від Генпрокуратури жодних повідомлень про закінчення слідства і про можливість ознайомлення з матеріалами справи.

 

Водночас, Леся Ґонґадзе назвала цілком логічним те, що правоохоронні органи називають замовником убивства її сина колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

 

«Це звичайна справа - скинути все на покійного. Бог їм суддя», - сказала вона, додавши при цьому, що в майбутньому не має наміру брати участь у судових засіданнях, так само як не брала участі у засіданнях Апеляційного суду Києва, який визнав винними у вбивстві Георгія Ґонґадзе трьох колишніх співробітників міліції.

 

Також Леся Ґонґадзе зауважила, що попросила свого адвоката не підписувати будь-яких документів. Але, за її словами, якщо адвокат «хоче ходити на суди - нехай ходить».

 

Крім того, Леся Ґонґадзе вкотре наголосила, що не визнає, що «таращанське тіло та знайдений череп належать її сину».

 

Сьогодні, 14 вересня, прес-служба Генпрокуратури повідомила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вчиненні вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе закінчується.

 

Старшим слідчим з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України 9 вересня цього року повідомлено усім потерпілим та їх представникам про те, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням О.ПУКАЧА у вчиненні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, тобто у злочині, передбаченому ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України, ч.3 ст. 166, п. п. «и», «і» ст. 93 Кримінального кодексу України 1960 року, та щодо підбурювача і замовника цих злочинів - померлого Юрія Кравченка (в порядку ч. 3 ст. 215 Кримінально-процесуального кодексу України) закінчується, повідомляла прес-служба відомства.

 

З 15 вересня цього року мати загиблого журналіста, дружина та їх адвокат можуть почати ознайомлення з матеріалами справи згідно зі ст.217 Кримінально-процесуального кодексу України.

 

Вбивство Г.Гонгадзе було скоєне восени 2000 року.

 

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

 

Ще один обвинувачений - Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 р. у селі Молочки Чудновського району Житомирської області Олексій Пукач був затриманий.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду