У Броварах в очікуванні візиту Азарова невідомі напали на телефон журналістки (+ВІДЕО)

20 Жовтня 2012
9531
20 Жовтня 2012
18:19

У Броварах в очікуванні візиту Азарова невідомі напали на телефон журналістки (+ВІДЕО)

9531
Аліну Дяченко не пускали на територію виборчої дільниці і перешкоджали їй спостерігати за візитом прем`єр-міністра
У Броварах в очікуванні візиту Азарова невідомі напали на телефон журналістки (+ВІДЕО)

У суботу, 20 жовтня, візиту прем`єр міністра Миколи Азарова до Броварів передували напади на представників місцевої преси та громадських організацій. Цю інформацію «Української правди» «Детектор медіа» підтвердила журналістка інтернет-видання «Маєш право знати» Аліна Дяченко.

 

За її словами, разом з колегами вона намагалася потрапити до приміщення місцевого будинку культури «Прометей», де працює виборча дільниція. Цю будівлю також мав відвідати пан Азаров. 

 

«Я, Андрій Качор, журналіст газети "Громадський захист Київщини", Сергій Іллюхін та Дмитро Карпій, а також журналісти "Маєш право знати" прийшли на цей захід з метою його подальшого висвітлення в наших ЗМІ. Першими до будівлі спробували зайти Сергій Іллюхін та Дмитро Карпій, однак їх пустили лише у фойє, до актової зали їх не пропустили. Та згодом, коли ми з Андрієм Качором спробували зайти до МКЦ "Прометей", нас не пустили навіть у фойє: семеро кремезних чоловіків (серед них очільники комунальних служб, працівники райадміністрації, керівник штабу ПР (Парії регіонів. - ТК) перегородили вхід нам та уповноваженому від партії "УДАР" Євгену Золотарьову, який попередив, що хоче зайти на територію виборчої дільниці», - зазначила журналістка у своєму блозі.

 

За словами пані Дяченко, все, що відбувалося, вона фіксувала на відеокамеру телефона. «Помітивши це особа, в якій люди впізнали водія голови Броварської райдержадміністрації по імені Павло, вихопив спочатку телефон Качора та кинув його об землю, а потім, побачивши, що я теж це знімаю, вихопив мій службовий айфон та розбив його», - розповіла журналістка. 

 

 

Далі, за її словами, на журналістів почав нападати молодик, який і під час попередніх заходів у Броварах заважав працювати ЗМІ. «Поряд стояв міліціонер і просто спосерігав за цим. Після цього хлопець пішов з місця події», - розповіла у коментарях «Детектор медіа» Аліна Дяченко.

 

«Коли ж до дільниці прибув Микола Аззаров, шлях мені перегородили десять кремезних чоловіків, і я не мала можливості навіть спостерігати за перебігом візиту», - додала вона.

 

За її словами, зараз вона з колегами збирає матеріали, аби подати заяву до міліції про перешкоджання журналістській діяльності. «Зокрема, маємо встановити особу нападника - за відеоматеріалами», - уточнила вона.

 

Микола Азаров відідав Бровари з метою відвідати захід щодо відкриття місцевого ярмарку. Під час перебування у місті він прибув до місцевого будинку культури «Прометей» у супроводі кандидата у народні депутати від Партії регіонів Сергія Федоренка. Зустріч була закритою для журналістів. На території «Прометея»  розташована виборча дільниця, потрапити на яку не змогли ні кандидати у депутати, ні представники ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Відео - «Гроза Київщини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9531
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ололо
4206 дн. тому
лол. янучарські боти нічого вже краще придумати не можете? і дяченко і качор роблять багато чого важливо і корисного для свого міста. шкода, що зомбі то не треба. зомбі аби гречку від виборів до виборів підсипали у прод-пакети.
Даша
4207 дн. тому
Аліна- ніяка не журналістка, Різаненкова ш--ха, ви про неї раніше щось чули? Ніхто нічого, але коли Різаненка за рейдерство пограти з Росії(читайте в Інтернеті), тоді він за вкрадені гроші, а іх мільйони, почав купувати отож бездар. Організувала те- слизюк Олена- та, що піарить найбільшого хабарника в Україні Діденка, з яким мала гешефт. Тепер вони у спайці працюють, щоб продовжити на Броварщині розпочаті чорні справи
вопрос
4209 дн. тому
уважаемая Телекритика, а вы на этот сайт Маеш право знаты заходили? какое это СМИ? какие же это журналисты? так уже надоели это общественные деятели, которые вопят, что они журналисты. не позорьте профессию. Телекритика должна была бы этих молодых людей пристыдить наоборот, что представляются журналистами. они же совсем другой работой себе на хлеб с маслом зарабатывают
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду