ООН стурбована законопроектом щодо заборони пропаганди гомосексуалізму

5 Жовтня 2012
4380
5 Жовтня 2012
19:40

ООН стурбована законопроектом щодо заборони пропаганди гомосексуалізму

4380
«Закон є явно дискримінаційним і суперечить взятим на себе Україною міжнародним зобов`язанням щодо забезпечення свободи слова та інформації»
ООН стурбована законопроектом щодо заборони пропаганди гомосексуалізму

ООН стурбована прийняттям Верховною Радою в першому читанні законопроекту щодо заборони пропаганди гомосексуалізму. Про це йдеться в заяві Верховного комісара ООН з прав людини Наві Піллай, повідомляє сайт представництва ООН в Україні, пише «Українська правда».

 

«Закон, який вводить зміни і доповнення до чотирьох існуючих законів, а також до Кримінального кодексу, є явно дискримінаційним і суперечить взятим на себе Україною міжнародним зобов`язанням щодо забезпечення свободи слова та інформації», - зазначає комісар.

 

«Це може також обмежити право на охорону здоров`я та рівності перед законом, і викликає серйозні запитання щодо приєднання країни до фундаментальних цінностей прав людини, що містяться в Міжнародному пакті про громадянські і політичні права та Європейській конвенції про захист прав людини і основних свобод», - додає пан Піллай.

 

«Проект закону 8711 не може бути узгодженим з недавнім ухваленням закону про недискримінацію в Україні, яка є кроком у правильному напрямку», - уточнив він. «Тим не менш, щоб усунути деякі з цих суперечностей, слід було б посилити антидискримінаційний закон прямими посиланнями на сексуальну орієнтацію та ґендерну ідентичність, як на можливі підстави для дискримінації», - вказує представник ООН.

 

«Ми вітаємо заяву уповноваженої Верховної Ради з прав людини, яка висловила занепокоєння з приводу обмеження прав, які можуть бути введені цим законом, а також про можливі зловживання, до яких він може призвести», - заявив Піллай.

 

«Ми закликаємо українську владу вжити всі необхідні заходи по зміцненню окремих гарантій прав людини від дискримінації, і сподіваємось, що у другому читанні проекту закону новий парламент, який буде обраний в кінці жовтня, зможе виправити цю ситуацію», - зазначив комісар.

 

«Організація ООН з прав людини, в тісній співпраці з міжнародними та регіональними організаціями, а також національними інститутами та організаціями громадянського суспільства, готова надати допомогу Україні для сприяння розвитку законодавства з боротьби з дискримінацією, яке буде захищати права всіх без виключення», - підсумував він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду