Журналісту СТБ Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність

21 Вересня 2012
9220
21 Вересня 2012
14:14

Журналісту СТБ Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність

9220
Вона пов’язує це зі своєю діяльністю на захист Біличанського лісу
Журналісту СТБ Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність

Журналісту телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність. Про це вона повідомила у своєму блозі на «Українській правді», підтвердивши інформацію «Детектор медіа».

 

«Мені і моїй родині погрожують: вимагають припинити журналістську діяльність щодо ''цієї'' теми», - написала пані Федорів.

 

За словами журналістки, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний телефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, бо вона стоїть на дорозі в якихось людей, які мають «десь» багатомільйонні інтереси.

 

«Він наголосив, що знає, що я маю багато впливових знайомих і друзів, але дав зрозуміти, що ці люди поруч зі мною й з моїми рідними не будуть увесь час. На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюсь, він має на увазі, він не захотів відповісти», - зазначила пані Федорів.

 

У журналістки є свідок факту цього дзвінка і перебігу розмови.

 

«Після аналізу ситуації з редакцією ми дійшли висновку, що погрози щодо багатомільйонної справи, можуть стосуватись теми, яку редакція програми "Вікна-новини" разом з іншими телеканалами, інтернет- та друкованими ЗМІ веде впродовж останніх 4 років - незаконна роздача Біличанського лісу в приватну власність. Тон і зміст розмови не залишають у мене сумнівів розцінювати їх як реальну загрозу життю і здоров'ю мені та моїй сім'ї», - стверджує пані Федорів.

 

Ірина Федорів зранку 21 вересня написала заяву про злочин у громадській приймальні Міністерства внутрішніх справ України.

 

Також відповідне звернення було направлене на ім'я Дарії Чепак як керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Комітет оперативного реагування Міжвідомчої робочої групи уважно слідкує за цією справою, ми отримали звернення від Ірини Федорів до Дарії Чепак як керівника Міжвідомчої робочої групи. МВС підтверджує, що відповідна заява від журналіста зареєстрована, розпочата робота», - прокоментували «Детектор медіа» цю інформацію на сторінці «Відкритої розмови» у Facebook.

Нагадаємо, Ірина Федорів з листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс. У 2011 році за серію репортажів на захист Біличанського лісу Ірина Федорів стала переможницею конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», присвяченого Міжнародному року лісів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9220
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fcw
4237 дн. тому
Каналу СТБ та "Українській правді" тримати руку на пульсі! Ірина - молодчага, відбила атаку ректора Ірпінської податкової академії - Петі Мельника на Біличанський ліс! Поки що, відбила...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду