Нацрада не дала ліцензії релігійному каналу «Надія»

18 Квітня 2012
11718
18 Квітня 2012
17:34

Нацрада не дала ліцензії релігійному каналу «Надія»

11718
Телеканал позиціонував себе як сімейний і не афішував зв’язку з Церквою адвентистів сьомого дня
Нацрада не дала ліцензії релігійному каналу «Надія»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не дала ліцензії ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» на супутникове мовлення. За видачу ліцензії 18 квітня проголосували лише двоє з шести присутніх членів регуляторного органу (Володимир Манжосов і Оксана Єлманова).

 

Директор каналу В'ячеслав Дем'ян презентував членам Нацради концепцію «позитивного конструктивного телебачення для всієї родини», що пропагуватиме сімейні цінності. «Ми проаналізували те, що зараз є на телебаченні, і побачили, що є потреба запропонувати позитивне телебачення для всієї родини. Наш канал спрямований на збереження сім'ї, адже сьогодні сім'я є основою суспільства», - заявив він.

 

На запитання заступника голови Нацради Лариси Мудрак, наскільки готовий журналістський колектив і технічні можливості, пан Дем'ян відповів, що в телеканалу підготовлена концепція того, як він працюватиме з партнерами та інвесторами після того, як отримає ліцензію, оскільки до моменту ліцензування він не бачить сенсу в попередніх інвестиціях.

 

На запитання про програми власного виробництва пан Дем'ян сказав, що телеканал починає виробляти рекламу соціального напрямку, а згодом планує створювати більше власного продукту.

 

Водночас В'ячеслав Дем'ян підтвердив Ларисі Мудрак, що телеканал здійснює мовлення в інтернеті та має свій сайт, на якому йдеться про те, що «Надія» - це християнський канал, який містить в ефірі постійні релігійні програми Церкви адвентистів сьомого дня. Сайт «Надії» інформує про те, що телеканал існує вже три роки, має п'ять телестудій і його програми транслюються в тому числі в ефірі регіональних телекомпаній.

 

Член Нацради Ірина Опілат також звернула увагу на те, що телеканал транслює богослужіння Церкви адвентистів сьомого дня. Також на сайті Церкви адвентистів сьомого дня в Україні вказано, що їхніми медіа є радіо «Голос Надії» і телеканали Hope Channel Europe і «Hope Channel Україна» («Надія»).

 

«Релігійні організації мають великий вплив, і коли ми говоримо про позитивне телебачення, ми плануємо також співпрацювати з релігійними організаціями. Але ми не хочемо пропагувати якусь одну релігійну конфесію, йдеться про базові християнські цінності», - запевнив пан Дем'ян.

 

Зазначимо, що українське законодавство забороняє релігійним організаціям бути засновниками телерадіоорганізацій. У Нацраді «Детектор медіа» повідомили, що власниками ТОВ «Телевізійний канал "Надія"» є троє фізичних осіб.

 

Втім, Нацрада не підтримала видачу ліцензії телеканалу. «Навіщо приховувати свою релігійну спрямованість, якщо на сайті її чітко видно?», - резюмував член регуляторного органу Микола Фартушний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11718
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Толик
4391 дн. тому
Лично мне нравиться этот канал и хотелось чтобы было побольше таких программ и трансляций, ведь в них очень много полезного, а наше общественное телевидение только развращает молодежь.
Телеглядач
4393 дн. тому
"«Навіщо приховувати свою релігійну спрямованість, якщо на сайті її чітко видно?», - резюмував член регуляторного органу Микола Фартушний." Давайте тоді будемо послідовними та відберемо ліцензію у телеканала "Глас", що не приховує свого російсько-православного спрямування. Можна також закрити канал "Jewish News One", оскільки само слово "Jewish" в англійській мові означає швидше не етнічну, а релігійну приналежність - "юдейської віри", та й пан Вадим Рабинович (власник каналу) не приховує своїх зв'язків із юдейською тоталітарною сектою ХаБаД.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду