Польський канал вибачився за образу на адресу українок

28 Лютого 2012
6713
28 Лютого 2012
15:29

Польський канал вибачився за образу на адресу українок

6713
Польський канал вибачився за образу на адресу українок

Польський телеканал TVN вибачився за образливі висловлювання на адресу українських жінок. Про це повідомив 28 лютого на брифінгу прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

За його словами, відразу ж після появи таких висловлювань посольство України в Польщі звернулося до цього телеканалу, і вже 16 лютого було отримано лист від керівництва телеканалу, в якому телеканал вибачається з приводу недоречних висловлювань журналіста на адресу українських жінок.

 

«Тому, в цілому, ми вважаємо це питання закритим», - підкреслив Олександр Дікусаров.

 

Як писала «Детектор медіа», 25 січня у прямому ефірі ведучий польського телеканалу TVN Бартек Венглярчик образив українських жінок, назвавши їх «домашніми роботами». Незабаром після скандальної заяви журналіста фрагмент розмови з'явився в інтернеті і спровокував дискусію користувачів мережі. Також, польська преса у той же день почала жваво коментувати висловлювання ведучого, називаючи його заяви «проявом ксенофобії».

 

Пізніше пан Венглярчик вибачився за свої висловлювання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду