Іноземні журналісти заблоковані у сирійському Хомсі

25 Лютого 2012
5645
25 Лютого 2012
12:41

Іноземні журналісти заблоковані у сирійському Хомсі

5645
І живі, і загиблі
Іноземні журналісти заблоковані у сирійському Хомсі
Іноземні журналісти і досі не можуть залишити заблоковане урядовими військами сирійське місто Хомс, повідомляє Spiegel Online.
 
Зокрема, там перебуває тяжко поранена в ногу кореспондентка паризької Le Figaro Едіт Був’є (Edith Bouvier), яка потребує негайної операції. Також у Хомсі лишаються фотокореспондент лондонської The Sunday Times Пол Конрой (Paul Conroy), який отримав осколкові поранення в ногу, фоторепортер Le Figaro Вільям Деніелс (William Daniels) та кореспондент іспанської El Mundo Хав’єр  Еспіноса (Javier Espinosa). 
 
Досі не вдалося вивезти з Хомса тіла загиблих там 22-го лютого військового кореспондента британської The Sunday Times Мері Колвін (Marie Colvin) та французького фоторепортера Ремі Ошліка (Rémi Ochlik).    
 
Як повідомило у п’ятницю ввечері з посиланням на сирійських політичних активістів Reuters, репортери відмовлялися евакуюватися, допоки достеменно не переконаються у досягненні домовленостей про повне припинення вогню «з гуманітарних міркувань». Згодом Associated Press з посиланням на міністерство закордонних справ Сирії доповнило цю інформацію. Зовнішньополітичне відомство у Дамаску звинуватило «озброєні групи» у тому, що вони нібито «вагаються, чи видавати журналістів».
 
Під тиском міжнародної конференції з сирійської проблеми, що відбулася минулої п’ятниці у Тунісі, урядові війська короткочасно припинили обстріл Хомса. Скориставшись цим, сирійський Червоний хрест розпочав часткову евакуацію місцевих  жінок і дітей.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду