detector.media
25.02.2012 12:41
Іноземні журналісти заблоковані у сирійському Хомсі
І живі, і загиблі
Іноземні журналісти і досі не можуть залишити заблоковане урядовими військами сирійське місто Хомс, повідомляє Spiegel Online.
 
Зокрема, там перебуває тяжко поранена в ногу кореспондентка паризької Le Figaro Едіт Був’є (Edith Bouvier), яка потребує негайної операції. Також у Хомсі лишаються фотокореспондент лондонської The Sunday Times Пол Конрой (Paul Conroy), який отримав осколкові поранення в ногу, фоторепортер Le Figaro Вільям Деніелс (William Daniels) та кореспондент іспанської El Mundo Хав’єр  Еспіноса (Javier Espinosa). 
 
Досі не вдалося вивезти з Хомса тіла загиблих там 22-го лютого військового кореспондента британської The Sunday Times Мері Колвін (Marie Colvin) та французького фоторепортера Ремі Ошліка (Rémi Ochlik).    
 
Як повідомило у п’ятницю ввечері з посиланням на сирійських політичних активістів Reuters, репортери відмовлялися евакуюватися, допоки достеменно не переконаються у досягненні домовленостей про повне припинення вогню «з гуманітарних міркувань». Згодом Associated Press з посиланням на міністерство закордонних справ Сирії доповнило цю інформацію. Зовнішньополітичне відомство у Дамаску звинуватило «озброєні групи» у тому, що вони нібито «вагаються, чи видавати журналістів».
 
Під тиском міжнародної конференції з сирійської проблеми, що відбулася минулої п’ятниці у Тунісі, урядові війська короткочасно припинили обстріл Хомса. Скориставшись цим, сирійський Червоний хрест розпочав часткову евакуацію місцевих  жінок і дітей.
 
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY