«Чорноморські новини» та «Юг» можуть залишитися без приміщень

10 Грудня 2011
7853
10 Грудня 2011
19:44

«Чорноморські новини» та «Юг» можуть залишитися без приміщень

7853
«Чорноморські новини» та «Юг» можуть залишитися без приміщень
Редакції газет «Чорноморські новини» та «Юг» до 15 грудня мають переглянути умови користування приміщеннями, які займають. Про це йдеться у спільній заяві видань.
 
За цією інформацією, таку вимогу висунуло комунальне підприємство «Видавництво «Чорномор’я». «1 грудня нарочний приніс редакціям листи, в яких, зокрема, сказано: "У термін до 15 грудня 2011 року подати заступнику директора ООКП "Видавництво "Чорномор’я" Мунтяну Б. І. заяву та пакет правоустановчих документів для укладення договору оренди нежитлових приміщень» - зазначають автори звернення. Якщо ж вони не виконають ці умови, редакції обіцяють виселити.
 
Як зазначають представники «Чорноморських новин» та «Юга», з 1992-го значна частина площ редакційного корпусу перебуває на балансі трьох редакцій — «Вечерней Одессы», «Чорноморських новин» та «Юга». У 2007-му році з керівництвом газет «почалися переговори щодо передачі частини приміщень». Ці пропозиції редакції відхилили. Наприкінці 2007-го року представники «Чорномор’я» подали позов у Господарський суд Одеської області, в якому просили зобов’язати «Вечернюю Одессу», «Чорноморські новини» та «Юг» передати приміщення з балансів редакцій на баланс цього комунального підприємства.
 
У березні 2008-го суд виніс рішення на користь редакцій. Однак нині «Чорномор’я» знову претендує на їхні приміщення, і представники газет планують звернутися до суду й цього разу. Оскільки представники «Чорномор’я» вимагають, у разі невиконання їхніх умов, звільнити приміщення до 15-го грудня, журналісти остерігаються, що не матимуть можливості видавати газети. Вони стверджують, що комунальне підприємство намагається порушити їхні права всупереч закону Верховної Ради «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок». Нагадаємо, ним встановлено пряму заборону будь-якого відчуження (у тому числі укладання будь-яких цивільно-правових актів, що передбачають перехід права власності або користування до інших юридичних та фізичних осіб) приміщень, у яких перебувають засоби масової інформації.
 
Як повідомляла ТК, у травні 2010-го року, згідно з рішенням губернатора Едуарда Матвійчука, Одеська облдержадміністрація вийшла зі співзасновників «Чорноморських новин». Другим засновником газети є колектив редакції. Депутати Верховної ради обіцяли надіслати запит до президента України Віктора Януковича з проханням не допустити зникнення газети. 

 

ТК сподівається отримати коментар представників «Чорномор`я»

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду