Януковича просять зберегти «Чорноморські новини» - єдину україномовну газету на Одещині

24 Грудня 2010
11514
24 Грудня 2010
14:18

Януковича просять зберегти «Чорноморські новини» - єдину україномовну газету на Одещині

11514
Януковича просять зберегти «Чорноморські новини» - єдину україномовну газету на Одещині

Депутати Верховної ради надішлють запит до президента України Віктора Януковича з проханням не допустити зникнення громадсько-політичної газети «Чорноморські новини». З такої ініціативою у парламенті виступив депутат фракції Народної партії Сергій Павленко. Про це повідомляє «Український тиждень».

 

За направлення відповідного запиту главі держави проголосували 249 депутатів при мінімально необхідних 226. Текст запиту до президента в парламенті зачитав перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

 

Як писала ТК, у травні цього року, згідно з рішенням новопризначеного губернатора Едуарда Матвійчука, Одеська облдержадміністрація вийшла зі співзасновників обласної громадсько-політичної україномовної газети «Чорноморські новини». Матвійчук не висловив жодних претензій колективу, не пояснив мотивацію свого рішення, не пропонував редактору видання Іванові Мельнику зустрітися.

 

Журналісти «Чорноморських новин» зверталися за підтримкою до колег з інших ЗМІ та громадських організацій.

 

«Чорноморські новини» - єдина обласна газета, яка виходить українською мовою з липня 1917 року. Другий засновник видання - колектив редакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11514
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АНДРЕЙ город ХАРЦЫЗСК
4893 дн. тому
матвійчук звічайний україножер, саме своїм україножеством він й керуєтся коли підпісує свої україножерськи рішення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду