Газету «ХХІ век» покарали на 250 тис. за критику «Луганськтепловоза» депутатом

7 Грудня 2011
7272
7 Грудня 2011
12:43

Газету «ХХІ век» покарали на 250 тис. за критику «Луганськтепловоза» депутатом

7272
Газету «ХХІ век» покарали на 250 тис. за критику «Луганськтепловоза» депутатом

Жовтневий районний суд Луганська задовольнив позов ВАТ «ХК «Луганськтепловоз» до редакції луганської газети «ХХІ век» про захист ділової репутації і відшкодування моральної шкоди на суму 250 тис. грн. Інформацію підтвердив шеф-редактор газети «XXI век» Юрій Юров, пише УНІАН.

 

Приводом для позову стало звернення депутата обласної ради Владислава Кривобока, опубліковане в газеті, розповів Юрій Юров. Звернення містило критику керівництва підприємства.

 

Публікація вийшла 1 грудня 2010 року, а суд відбувся 28 листопада 2011 року.

 

«Ми надрукували виступ депутата обласної ради Владислава Кривобокова, і я глибоко переконаний, що газета не повинна нести відповідальність за слова депутата. Він дуже різко озивався про керівництво "Луганськтепловозу"», - сказав пан Юров.

 

Він підкреслив, що не був присутній на засіданні суду, оскільки не одержав повістку.

«Мене на суді не було, я був у відпустці, і не знав про те, що мене залучили як відповідача, і про те, що мене викликали до суду». За його словами, суд залучив Владислава Кривобокова як співвідповідача.

 

«Ми подали апеляцію, і розраховуємо домовитися з позивачами. Чверть мільйона - це смерть для підприємства, на друкарських машинках друкуватимемося. Сума позову просто безпрецедентна, і її задоволено судом у повному обсязі», - підкреслив шеф-редактор.

 

На його думку, така сума позову обумовлена новим законом про судовий збір, який набув чинності з 1 листопада.

 

Як зауважує видання, відповідно до закону про судовий збір, державне мито при подачі позову до суду скасовано. Замість нього введено судовий збір, ставки якого вищі в 14 разів. Згідно із законом, заплативши 2880 грн. судового збору, можна пред'явити позов на будь-яку суму.

 

Раніше депутат Кривобоков заявляв, що готовий накласти на себе руки, якщо Україна вступить до Європейського Союзу. Він же був замовником ролика, що рекламував ЄврАзЕС на телеканалах у Луганську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду