detector.media
07.12.2011 12:43
Газету «ХХІ век» покарали на 250 тис. за критику «Луганськтепловоза» депутатом

Жовтневий районний суд Луганська задовольнив позов ВАТ «ХК «Луганськтепловоз» до редакції луганської газети «ХХІ век» про захист ділової репутації і відшкодування моральної шкоди на суму 250 тис. грн. Інформацію підтвердив шеф-редактор газети «XXI век» Юрій Юров, пише УНІАН.

 

Приводом для позову стало звернення депутата обласної ради Владислава Кривобока, опубліковане в газеті, розповів Юрій Юров. Звернення містило критику керівництва підприємства.

 

Публікація вийшла 1 грудня 2010 року, а суд відбувся 28 листопада 2011 року.

 

«Ми надрукували виступ депутата обласної ради Владислава Кривобокова, і я глибоко переконаний, що газета не повинна нести відповідальність за слова депутата. Він дуже різко озивався про керівництво "Луганськтепловозу"», - сказав пан Юров.

 

Він підкреслив, що не був присутній на засіданні суду, оскільки не одержав повістку.

«Мене на суді не було, я був у відпустці, і не знав про те, що мене залучили як відповідача, і про те, що мене викликали до суду». За його словами, суд залучив Владислава Кривобокова як співвідповідача.

 

«Ми подали апеляцію, і розраховуємо домовитися з позивачами. Чверть мільйона - це смерть для підприємства, на друкарських машинках друкуватимемося. Сума позову просто безпрецедентна, і її задоволено судом у повному обсязі», - підкреслив шеф-редактор.

 

На його думку, така сума позову обумовлена новим законом про судовий збір, який набув чинності з 1 листопада.

 

Як зауважує видання, відповідно до закону про судовий збір, державне мито при подачі позову до суду скасовано. Замість нього введено судовий збір, ставки якого вищі в 14 разів. Згідно із законом, заплативши 2880 грн. судового збору, можна пред'явити позов на будь-яку суму.

 

Раніше депутат Кривобоков заявляв, що готовий накласти на себе руки, якщо Україна вступить до Європейського Союзу. Він же був замовником ролика, що рекламував ЄврАзЕС на телеканалах у Луганську.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY