Українське телебачення святкує 60-річчя

5 Листопада 2011
9559
5 Листопада 2011
20:26

Українське телебачення святкує 60-річчя

9559
Українське телебачення святкує 60-річчя
На Першому національному тривають святкові заходи з нагоди 60-річчя каналу. Нагадаємо, за офіційною версією, саме 5 листопада відбулася найперша в Україні телентрансляція, тож цей день вважається і днем народження українського телебачення.
 
Контент дебютних випусків УТ-1 складали паради, оперні концерти та інші святкові заходи. Згодом до них долучили випуски новин. Перші свої тексти диктори вчили напам`ять. Камери відзначалися громіздкими габаритами, у студіях ставили слупуче яскраве світло, а техніки походжали у білих халатах. До речі, 60 років тому штат української телекомпанії налічував чотири співробітники. 
 
В рамках святкування НТКУ підготувала кілька проектів. Зокрема, Перший канал представив цикл історичних роликів «Епоха першого». Сьогодні, 5 листопада, кияни мали можливість взяти участь в екскурсії на НТКУ. Також на території Національної телекомпанії проходять виставки українських художників, а в ефірі Першого транслюється святковий концерт за участі таких виконавців, як Ніна Матвієнко, Іво Бобул, Михайло Поплавський, Гарик Кричевський та інших.
 
Вітаючи працівників телебачення, президент Віктор Янукович відзначив, що це свято об'єднує людей різних професій, хто забезпечує одне з основних прав громадян - право на свободу слова. А прем`єр-міністр Микола Азаров підкреслив, що сьогодні Україна стоїть на порозі масштабного впровадження цифрового наземного ефірного мовлення. Нагадаємо, згідно з угодою  «Женева-2006» до 2015 року українське телебачення має перейти на винятково цифрове мовлення.
 
Як зароджувалася й розвивалася телеіндустрія в різні роки, читайте у спеціальному циклі публікацій «Детектор медіа» з нагоди 60-річчя українського ТБ.
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9559
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вик
4555 дн. тому
Шаровары рулят! Зибровы-Поплавские-Поповичи-калыны-чорногузы-сало - догнать и перегнать самоё себя. Рагульские номера, оскандалившиеся "кролики", неподготовленная и скучная программа. Где искрометные ролики из жизни ТВ? Где профессиональные ведущие? Одна Цымбал... Убого. Грустно. Бесперспективно. А ведь 60 лет украинского ТВ- дата, стоящая грандиозного мероприятия. На высочайшем уровне. И уж никак - не кордебалета Поплавского, трясущего салом под "гоп-ца-ца".
Татьяна
4555 дн. тому
Хуже чем было,давно не видела. Эта советская проволочка Азарова"ну сажите,сейчас хуже чем в 1951г. "Да хуже,со сдвигом ,что прошло 60 лет и ничего не сделано. А концерт и слушащие люди-это даже не бРежневские времена, Это мог сделать только УТ-1. А Бенкендорф как поздравлял-залюбуешься.Хоть бы ему записку написали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду