Уряд підтримав проект про доступ до інформації з обмеженим доступом

26 Вересня 2011
8093
26 Вересня 2011
14:23

Уряд підтримав проект про доступ до інформації з обмеженим доступом

8093
Законопроект Держкомтелерадіо і СБУ передбачає відповідальність за розголошення службової інформації
Уряд підтримав проект про доступ до інформації з обмеженим доступом

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу до інформації з обмеженим доступом», підготовлений Держкомтелерадіо України спільно зі Службою Безпеки України. Про це йдеться на сайті Держкомтелерадіо.

 

Таким чином, виконавча влада виконала ще один пункт Плану організації виконання указу президента України «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», схваленого на засіданні Кабміну 12 травня 2011 року.

 

Нова редакція закону «Про інформацію» та закон «Про доступ до публічної інформації», які набрали чинності 9 травня поточного року,  визначають види інформації з обмеженим доступом, серед яких є «службова інформація», порядок доступу до інформації, а також відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації. Водночас закони не містять норм щодо визначення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв, які містять службову інформацію, а також не передбачають відповідальності за його порушення.

 

«Ухвалення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу до інформації з обмеженим доступом» сприятиме вдосконаленню правового регулювання  доступу до інформації з обмеженим доступом, забезпеченню уніфікованого підходу стосовно обліку, зберігання і використання документів та інших матеріальних носіїв, які містять відомості, що становлять службову інформацію», - зазначив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

Законопроектом передбачається внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, законів «Про Службу безпеки України» і «Про інформацію».

 

Нагадаємо, уряд продовжує приводити свої акти у відповідність до закону про доступ до інформації.

 

Як писала ТК, Генпрокуратура виявила тисячі порушень виконання місцевою владою закону про доступ до інформації. Через недосконале правове регулювання доступу до інформації з обмеженим доступом керівники місцевих органів видали розпорядження, якими зробили службовою навіть ту інформацію, яка до цього ніколи такою не була.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду