Україна не подаватиметься на «Оскар», бо продюсери не встигли розібратися

23 Вересня 2011
12205
23 Вересня 2011
18:21

Україна не подаватиметься на «Оскар», бо продюсери не встигли розібратися

12205
Фільм від України подаватиметься не раніше 2012-го. Цього року продюсери не встигли розібратися з вимогами Американської академії кінематографічних мистецтв і наук
Україна не подаватиметься на «Оскар», бо продюсери не встигли розібратися

Цього року жодний український фільм не подаватиметься на здобуття кінопремії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук (США) в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це «Детектор медіа» повідомив віце-президент Асоціації продюсерів України, член Українського Оскарівського комітету Дмитро Колесников. Зокрема, він зазначив, що оскільки сам комітет створений нещодавно, учасники кіноринку не виконали всі обов`язкові організаційні та технічні вимоги Американської кіноакадемії. До того ж, фільмів подавалося не так багато.

 

Цього року претендентів на висування на здобуття «Оскара» було п'ять. Жоден з них не відповідав обов'язковим критеріям відбору.

 

Як зазначив Дмитро Колесников, продюсер фільму-претендента на здобуття «Оскара» має підготувати пакет документів. Зокрема, підтвердження того, що картина перебувала в прокаті з 30 вересня по 1 жовтня поточного року. Також обов'язково потрібно надати звіти про проведену рекламну кампанію та оригінал рекламного постера. З-поміж трьох авторів картини - продюсер, режисер, сценарист - двоє повинні бути громадянами України. Українці також мають переважати у складі знімальної групи, а в акторському складі - становити половину творчої групи.

 

Жоден з п'яти фільмів, що брали участь у конкурсному відборі Українського Оскарівського комітету, цим (та іншим) вимогам не відповідав.

 

Картину Олександра Шапіро «Бес Пор No» не заплановано у прокат в період з 1 вересня по 30 жовтня. Та ж сама умова не забезпечена і в альманаху короткометражних фільмів «Мудаки. Арабески» Володимира Тихого та «Ані» Костянтина Коновалова. Олександр Міндадзе, який спочатку подавав на конкурс драму «У субботу» (брала участь в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю), відмовився від участі. Усім вимогам відповідала картина «Любов і крапка» Валерія Ямбурського, однак необхідної заявки від авторів стрічки Український Оскарівський комітет не отримав.

 

За словами Дмитра Колесникова, необхідних заходів щодо покращення поінформованості українських продюсерів буде вжито вже найближчим часом. За місяць плануються установчі збори, одним з наслідків яких стане публікація остаточно затвердженого регламенту і детального переліку правил на сайті Комітету.

 

Він відмітив, що з наступного року Комітет працюватиме вже на постійній основі. Та й фільмів, завдяки впровадженню системи державної підтримки кіно, наступного року очікується більше . «Вже зараз маємо 9  потенційних претендентів на "Оскар". Це картина Любомира Ковальчука, "Той, що пройшов крізь огонь"  Михайла Іллєнка, "Прокляте місто" Мирослава Слабошпицького, "Кінопроби. Однокурсники" Кіри Муратовї, "Матч Смерті"Андрія Малюкова, не рахуючи інших відзнятих картин, що готуються до прокату», - зазначив Дмитро Колесников.  

 

Процедура відбору складатиметься з двох частин: спочатку обиратимуться картини, що відповідають вимогам Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, а потім претендента на «Оскар» визначатимуть шляхом таємного голосування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12205
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oscar
4597 дн. тому
Цікаво, чи цей Дмітрій Колєсников, що тепер говорить від імени України за претендентів на Оскара, має за душею хоч один український фільм? Знову будуть рядить Муратову, Шапіра, Байрак, Бадоєва під українських режисерів. Швидше у вонючій канаві зацвітуть лотоси, як всі ці типажі зроблять український фільм. Як любить казати Муратова у моменти загострення свого україножерства: "Шо в цэ вано такэ?"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду