Редактора газети цілительки Зубицької обшукали і затримали за непокору міліції

14 Липня 2010
16294
14 Липня 2010
17:09

Редактора газети цілительки Зубицької обшукали і затримали за непокору міліції

16294
Редактора газети цілительки Зубицької обшукали і затримали за непокору міліції

14 липня під час обшуку в редакції газети «Зелена планета» правоохоронцями було затримано головного редактора газети Юрія Самсона. Як повідомив ТК керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук, зараз затриманий перебуває у Дніпровському районному відділі МВС.

 

Сьогодні зранку  Юрій Самсон звернувся до ТК і розказав, що до нього прийшли з обшуком правоохоронці. При цьому представники Управління по боротьбі з організованою злочинністю виламали двері до редакції газети. За словами пана Самсона, правоохоронці відмовлялись пред'являти  документи, зазначаючи, що з результатами обшуку він зможе ознайомитись, коли йому нададуть протокол про обшук.  Окрім представників УБОЗу участь у обшуку взяв слідчий Козелецького  районного відділу МВС на прізвище Лесь. Володимир Поліщук стверджує, що саме пан Лесь проводив обшук, а працівники київської міліції були запрошені для охорони громадського порядку, як це зазвичай буває, коли у місті проводять слідчі дії представники інших областей.  Однак, за його словами Юрій Самсон, чинив непокору правоохоронцям, тому й був затриманий. «Зараз він перебуває у Дніпровському районному управлінні київської міліції, працівники УБОЗу склали  на нього адміністративний протокол стосовно злісної непокори представникам міліції», - сказав він.

 

За словами правоохоронців, Юрій Самсон, попри постанову суду, відмовлявся впускати міліцію у квартиру і забороняв це робити своїм підлеглим, «включав аудіозапис, фотографував телефонами». А після того, як ці дії були зафіксовані представниками ЖЕКу та дільничим, УБОЗ зламав замок і проник до квартири. Як повідомили ТК правоохоронці, пан Самсон «перешкоджав обшуку, вів себе зухвало і чинив психологічний тиск на представників міліції та понятих». Після того був складений і зачитаний протокол, однак  Юрій Самсон відмовився  його підписати і був затриманий правоохоронцями. Завтра у Дніпровському районному суді  відбудеться розгляд справи за фактом непокори міліції. До цього часу пан Самсон перебуватиме у  Дніпровському  РУ МВС.

 

Як розказав ТК пан Поліщук, обшук  у редакції проводився на підставі рішення судді Козелецького районного суду, про «проведення обшуку у житлі та іншому володінні Юрія Самсона». Це рішення прийняте під час розгляду кримінальної справи за фактом умисного знищення та пошкодження майна голови Крехаївської сільської ради (Чернігівська обл.) Миколи Уса шляхом підпалу, порушеної 11 червня 2010 року. Нагадаємо, раніше Юрій Самсон заявляв, що після виходу журналістського розслідування щодо діяльності Миколи Уса, він почав отримувати погрози від героїв матеріалу. А засновник газети «Зелена планета» Наталія Зубицька, котра, як і пан Ус, є жителькою Крехаїва, вирішила закрити газету.

 

6 червня невідомі особи проникли до господарства Миколи Уса, і здійснили підпал господарських будівель, гаражу та сараю. За словами пана Поліщука, внаслідок пожежі Усу були завдані збитки  на суму 66 тисяч 500 гривень.  «Слідчий  звернуся до суду про проведення обшуку у Самсона, мотивуючи тим, що за місцем проживання пана Самсона може знаходитись фотоапарат та інші речові докази, зброя, боєприпаси, вибухові, легкозаймисті речовини, які мають значення для встановлення істини в кримінальній справі», - зазначив пан Поліщук.

 

Як повідомили ТК у відділі зв'язків з громадськістю управління МВС у Чернігівській області, Юрій Самсон підозрюється «у організації серії підпалів особистого майна громадян».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16294
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lashch
5035 дн. тому
Знающий, таке враження, що часе через те, що він не дуже відомий отаке відбувається!!! Ну от жеж журналістське серидовище - гниль і підлота одна... Ганьба Вам, телепузики.... Кожен отримає своє коли з Вами буде щось подібне. Знайте, що саме так і буде.
Знающий
5036 дн. тому
А чего так тих и скромно? Журналистов же бьют! Или этот журналист не такой крутой, как Андрушко или Кутраков и на нём рейтинги Телнекритика не поднимет? Двойные стандарты у вас:(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду