НСЖУ вимагає скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ

22 Червня 2010
16516
22 Червня 2010
13:08

НСЖУ вимагає скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ

16516
НСЖУ вимагає скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ

Національна спілка журналістів України наголошує: звільнення президента Національної радіокомпанії Віктора Набруска відбулося з порушенням принципів демократії. Вони переконані  наказ голови Держкомтелерадіо України про звільнення Віктора Набруска треба відмінити. Про це йдеться у заяві секретаріату НСЖУ.

   

«Яку мету переслідували організатори звільнення Віктора Набруска з посади - треба запитати у них.  Але зрозуміло одне: ніяких демократичних принципів при цьому дотримано не було - чиновники застосували звичний їм волюнтаристський , авторитарний метод. І не дослухалися навіть до думки багатьох десятків авторитетних у державі людей, яка була висловлена у їхньому відкритому листі, до позиції колективу НРКУ та Національної спілки журналістів України», - цитуємо слова заяви, що надійшла на адресу ТК.

 

Також  НСЖУ звертає увагу президента України, голови Верховної Ради України, прем'єр-міністра України на ситуацію, яка склалася у трудових колективах Національної радіокомпанії та Національної телекомпанії у зв'язку зі звільненням  з посади Віктора Набруска та висловленням недовіри Єгору Бенкендорфу. На думку секретаріату НСЖУ, це становить реальну загрозу стабільності в інформаційному просторі України. Ще одна озвучена у заяві ініціатива Спілки журналістів - створити робочу групу з участю представників НСЖУ, яка б вивчила ситуацію у Національній телекомпанії України і внесла пропозиції, спрямовані на демократичне і прозоре вирішення проблеми. 

 

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

  

Як повідомляла ТК, наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18 червня. Причина - закінчення терміну контракту.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16516
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
радіопошановувач
5059 дн. тому
Молодці! За справедливість і свободу слова стійте до кінця!!! Не даймо знищити 4 владу!
пахан
5059 дн. тому
а ще треба ГЕТЬ-ГЕТЬ-ГЕТЬ Лубченка зі Спілки журналістів! Скільки можна - сечею тхне!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду