detector.media
22.06.2010 13:08
НСЖУ вимагає скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ

Національна спілка журналістів України наголошує: звільнення президента Національної радіокомпанії Віктора Набруска відбулося з порушенням принципів демократії. Вони переконані  наказ голови Держкомтелерадіо України про звільнення Віктора Набруска треба відмінити. Про це йдеться у заяві секретаріату НСЖУ.

   

«Яку мету переслідували організатори звільнення Віктора Набруска з посади - треба запитати у них.  Але зрозуміло одне: ніяких демократичних принципів при цьому дотримано не було - чиновники застосували звичний їм волюнтаристський , авторитарний метод. І не дослухалися навіть до думки багатьох десятків авторитетних у державі людей, яка була висловлена у їхньому відкритому листі, до позиції колективу НРКУ та Національної спілки журналістів України», - цитуємо слова заяви, що надійшла на адресу ТК.

 

Також  НСЖУ звертає увагу президента України, голови Верховної Ради України, прем'єр-міністра України на ситуацію, яка склалася у трудових колективах Національної радіокомпанії та Національної телекомпанії у зв'язку зі звільненням  з посади Віктора Набруска та висловленням недовіри Єгору Бенкендорфу. На думку секретаріату НСЖУ, це становить реальну загрозу стабільності в інформаційному просторі України. Ще одна озвучена у заяві ініціатива Спілки журналістів - створити робочу групу з участю представників НСЖУ, яка б вивчила ситуацію у Національній телекомпанії України і внесла пропозиції, спрямовані на демократичне і прозоре вирішення проблеми. 

 

З повним текстом заяви можна ознайомитися тут.

  

Як повідомляла ТК, наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18 червня. Причина - закінчення терміну контракту.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY