Парламент не захотів звільняти членів Нацради

15 Квітня 2010
19500
15 Квітня 2010
17:56

Парламент не захотів звільняти членів Нацради

19500
Парламент не захотів звільняти членів Нацради

Верховная Рада не захотіла 15 квітня включати до порядку денного чотири постанови про звільнення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначених за квотою парламенту, повідомляє Proit.com.ua з посиланням на  «Інтерфакс-Україна».

 

На засіданні парламенту виступила член комітету з питань телебачення і радіомовлення Олена Бондаренко. Вона повідомила, що комітет пропонує парламенту рішення про звільнення 4 членів Нацради. Вона підкреслила, що рішення варто прийняти, бо стік термін повноважень цих членів Нацради, а саме Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка.

 

За її словами, після їх звільнення буде оголошено конкурс на висунення нових кандидатур, які можна буде подавати протягом 21 дня. Після цього в парламенті буде проведено рейтингове голосування, в результаті якого кандидатури, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть призначені членами Нацради.

 

Проти включення цього питання до порядку денного виступили комуністи. Член фракції КПУ Адам Мартинюк зазначив, що це порушення регламенту, і попросив перенести це питання на 16 квітня.

 

Головуючий на засідання заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вніс на голосування пропозицію розглянути ці постанови 16 квітня першим питанням, але вона не пройшла, оскільки за неї проголосували 204 депутати.

 

Окремо Томенко поставив на голосування постанову про звільнення Юрія Плаксюка. За неї проголосувало всього 52 депутати.

 

Нагадаємо, що 14 квітня Юрій Плаксюк, якого Верховна Рада вже обрала головою Держкомтелерадіо, написав заяву про звільнення з посади члена Нацради за власним бажанням. Повноваження членів Нацради закінчилися: Віктора Понеділка - 12 липня 2007 року, Тетяни Лебедєвої - 21 лютого 2008 року, Юрія Плаксюка та Віталія Шевченка - 18 березня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19500
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
снекс
5121 дн. тому
Украинский маразм. Когда же это закончится?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду